Ekstra Bladet

Drabsmande­n drak en øl, før han ringede til politiet

- METTE PEDERSEN mepe@eb.dk

Med et sjippetov snoet to gange om halsen på offeret tog en 51-årig bornholmer livet af sin veninde.

Det forklarede han selv i går under grundlovsf­orhøret i Retten på Bornholm, hvor han blev varetaegts­faengslet frem til 25. april.

Ekstra Bladets mand ved retsmødet oplyser, at den 51årige er sigtet for drab, men erkender kun uagtsomt manddrab.

Det var ikke meningen, at veninden skulle dø, da han strammede til, lød forklaring­en fra manden, der beskrives som stor og muskuløs.

Han skal nu mentalunde­rsøges.

Uvenner flere gange

Den 51-årige, der er omfattet af navneforbu­d, boede sammen med den 34-årige kvinde vest for Østermarie i et område uden ret mange naboer.

Her havde de ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r boet siden 1. maj sidste år. Han er førtidspen­sionist og har ikke haft job i mange år.

I retten forklarede den sigtede, at de to ikke var kaerester, og at hun i øvrigt var stukket af fra Sankt Hans’ Hospital i Roskilde, hvor hun var indlagt til afvaenning. Han havde forsøgt at overtale hende til at tage tilbage.

De to havde i løbet af mandagen drukket alkohol og var flere gange blevet uvenner, først hos en bekendt og siden hjemme i Østermarie.

– Hun opførte sig som en skolepige, sagde den 51-årige i retten og tilføjede, at hun var irriterend­e og provokeren­de.

Så slog det klik

Det var også hende, haevder den sigtede, der hentede sjippetove­t og lagde sig på sengen i sovevaerel­set kun iført trusser og bh. Ifølge drabsmande­n tirrede hun ham og sagde blandt andet ’gør det nu, tøsedreng’. Det gjorde ham rasende. – Og så slog det klik. Sjippetove­t, der blev brugt til drabet, havde en indlagt stålwire, og anklageren oplyste i retten, at det sad så stramt om halsen, at politiet ikke kunne løsne det, da de kom frem.

– Jeg ved godt, at jeg har uanede kraefter, sagde drabsmande­n.

Den 51-årige kan ikke huske, hvor laenge han strammede til, men på et tidspunkt slap han taget og gik ind i et andet rum. Her drak han en øl, mens han ’håbede, hun ville vågne’.

Da det ikke skete, ringede han til politiet og sagde, at han havde slået hende ihjel.

Vagthavend­e bad ham løsne sjippetove­t, men det naegtede han.

Mens han ventede på politiet, nåede han at drikke en halv øl mere. Promillen blev efter anholdelse­n målt til 2,59.

 ?? FOTO: MORTEN BRANDBORG ?? Politiets teknikere ved huset, hvor den 34-årige kvinde blev fundet draebt. Hun blev kvalt med et sjippetov med indlagt stålwire.
FOTO: MORTEN BRANDBORG Politiets teknikere ved huset, hvor den 34-årige kvinde blev fundet draebt. Hun blev kvalt med et sjippetov med indlagt stålwire.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark