Ekstra Bladet

DEN LILLE KORRUPTION

-

MED BORGERFORS­LAG.DK har menige vaelgere nu fået mulighed for at blande sig i arbejdet på Christians­borg. Flere har grebet chancen, og derfor skal Folketinge­t nu for holdesigt il, om ministerpe­nsionens k ala end re spåflere punkter.

FORSLAGSST­ILLEREN, som h armere end 50.000 vaelgere bag sig, foreslår, at pensionen saenkes til paedagogni­veau, og at der indføres egenbetali­ng. Forslaget er med til at kaste nyt braende på et ulmende bål.

POLITIKERE­S LØN og pensionsfo­rhold er jaevnligt kildeti l trakasseri­er mellem vaelgere og de folkevalgt­e. Ikke mindst fordi pensions ordningern­e på en og samme gang er oldnordisk­e og uigennemsk­uelige. DET VAR baggrunden for, at Folketinge­t i 2014 nedsatte Vederlags kommission­en, som engang for alle skulle reformere politikern­es løn og pensionsfo­rhold.

Efter halvandet års arbejde barslede kommission­en i begyndelse­n af 2016, og straks løb stort set alle politikere skrigende vaek. En saer reaktion, set i lyset af at de på forhånd havde lovet at tilslutte sig kommission­ens anbefaling­er.

FORSLAGENE FRA Vederlagsk­ommissione­n var ret enkle: en markant lønforhøje­lse til politikere i kommunerne og Folketinge­t. Samt en moderniser­ing af pensionsfo­rholdene, så de flugtede med de ordninger, vi andre har. Det ville betyde et farvel til den livslange tjenestema­ndspension, der er blevet udfaset for stort set alle andre offentligt ansatte end netop politikere.

MEN kolde PARTIERNE fødder. De bag var Vederlags kommission­enbang efor vaelgernes dom, fik hvis pensionsre­formen de fik en stor lønforhøje­lse. i vasken. Dermed røg også

VIA BORGERFORS­LAG.DK for at rette op på miseren får de folkevalgt­e fra 2016. Desvaerre nu chancen har Venstres Søren Pind med vanlig arrogance allerede jordet forslaget fra de menige vaelgere. Regeringen vil ikke aendre på noget som helst.

HVILKET ER forband etaer gerligt. Pensions ordningern­e må gøres overskueli­ge. Des kalkun ne forstå safa l leva el gere. Også selvom de tvi linde b aer e mindre udbetaling­er.

TIL GENGAELD har vi intet imod, at politikere og ministre får mere i løn. Det skurrer i ørerne, at DR’s generalsek­retaer med sin løn på 3,6 millioner kroner tjener mere end dobbelt så meget som vores statsminis­ter, der lige når op omkring 1,5 millioner kroner.

FORDEL ENEVED højere ministerlø­n er, at rekrutteri­ngs grundlaget vil b livebreder­e. Desuden vilmer e i lønposen forhåbentl­ig gøre op med den korruption, som vores nuvaerende regering er blevet en del af.

MED HØJERE LØN vil Lars Løkke Rasmussen selv kunne betale sine underbukse­r og for lejen af sommerhus i Skagen. Hans ministre vil selv få råd til at gå i Parken. Det er ynkeligt og uvaerdigt, at de saelger sig selv for en gratis middag og to billetter til en rockkoncer­t.

Desvaerre har Søren Pind med vanlig arrogance allerede jordet forslaget fra de menige vaelgere

 ?? FOTO: MORTEN STRICKER/RITZAU SCANPIX ?? Med højere løn ville Løkke selv kunne betale, når han er ude. Det vil klaede ham.
FOTO: MORTEN STRICKER/RITZAU SCANPIX Med højere løn ville Løkke selv kunne betale, når han er ude. Det vil klaede ham.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark