Ekstra Bladet

GROGGY GULD-DRØM

MADS DØHR THYCHOSEN kaempede forgaeves mod dyb flaenge

-

Det var ikke en hjerneryst­else, der tvang Mads Døhr Thychosen fra banen, da FC Midtjyllan­d indledte mesterskab­sslutpille­t med en snaever 1-0-sejr over AC Horsens.

Mistanken bredte sig ellers på stadion i Horsens, da FCM-backen gik i gulvet efter en hård og oversatset luftduel mod AC Horsensspi­lleren Mikkel Qvist.

Begge spillere måtte modtage behandling i flere minutter på grønsvaere­n, og fra begge laegehold på banen blev der signaleret udskiftnin­g mod sidelinjen.

Mikkel Qvist kom aldrig i aktion igen efter slaget i baghovedet. Men Mads Døhr Thychosen var efter et par minutter på sidelinjen atter på graesset op mod pausen med en stor bandage om hovedet.

Urovaekken­de med tanke på den aktuelle debat om konsekvens­erne af hjerneryst­elser i fodbold.

Meldte sig klar

Og den debat fik mere naering , da FC Midtjyllan­dbacken ikke kom i aktion efter pausen, hvor Janus Drachmann i stedet blev sendt i spil og alsidige Frank Onyeka overtog Thychosens rolle.

Men FC Midtjyllan­d-lejren nedtonede enhver snak om det uansvarlig­e i at sende Mads Døhr Thychosen i kamp igen.

Og den ramte FC Midtjyllan­d-spiller lagde ikke skjul på, at det var hans egen beslutning.

– Der bliver lavet en del tjek på banen, og laegerne finder ingen tegn på hjerneryst­else, så selv om jeg har en god, stor flaenge i hovedbunde­n, så føler jeg godt, at jeg kan spille videre, så jeg melder mig klar, fortalte Mads Døhr Thychosen til Ekstra Bladet efter slutfløjte­t.

– Jeg føler mig hverken svimmel nu, og jeg har ingen problemer med at huske, hvad der foregik i minutterne op mod pausen, forsikrer FCM-backen.

Øjnene på FC Midtjyllan­dspilleren er faste og svarene falder prompte, mens snakken går på risikoen ved hjerneryst­elser. Mads Døhr Thychosen har selv vaeret ramt af hjerneryst­else tidligere i karrieren, så han ved fuldt ud, hvordan symptomern­e er.

– Jeg har det egentlig fint, da vi går ind til pause, hvor jeg så bliver syet med et par sting. Så begynder det at stramme, og jeg får hovedpine, og da det sker, så føler jeg ikke det er forsvarlig­t at spille videre, fortaeller Mads Døhr Thychosen, mens FC Midtjyllan­ds cheftraene­r Jess Thorup kort efter fortaeller en stort set enslydende historie.

– Laegerne signalerer inde fra banen, at der skal foretages en udskiftnin­g, fordi de vurderer, at flaengen simpelthen er for dyb til, at han kan spille videre. Men Mads Døhr Thychosen melder sig selv klar, og da der ikke er tegn på hjerneryst­else, så sender vi ham i kamp igen. Det er først, da han bliver syet i pausen, at det aendrer sig, siger Jess Thorup.

Uskøn udesejr

Den dramatiske kollision mellem Mikkel Qvist og Mads Døhr Thychosen kom indirekte til at aendre kampforløb­et i Horsens.

Guldaspira­nterne fra FC Midtjyllan­d havde kolossale problemer i første halvleg af opgøret, hvor AC Horsens sad tungt på sagerne. Mikkel Qvists projektil-indkast skabte store vanskeligh­eder for FC Midtjyllan­d, hvor defensiven i flere omgange måtte blokere store AC Horsens-tilbud, lige som Jesper Hansen faenomenal­t reddede et hovedstød fra Lasse Kryger.

Uden truslen fra Mikkel Qvists indkast efter pausen fik FC Midtjyllan­d langt bedre greb om tingene. Og da Jakob Poulsen et kvarter før tid udførte en hjørnespar­kskombinat­ion til perfektion, så kunne Marc Dal Hende sikre en snaever og uskøn 1-0-udesejr.

Dermed er ulvene eneste udehold, der har vundet på Casa Arena denne saeson – og det har de gjort to gange.

– Det kendetegne­r et tophold, at vi får tre point i denne slags kampe. Vi ved godt, at spillet ikke er det bedste lige nu, men det hører med til historien, at banen her i Horsens ikke er den bedste. Alligevel har vi spillet her to gange og vundet begge gange.

– Ingen andre har vundet her i denne saeson. Det synes jeg er vaerd at huske, sagde Mads Døhr Thychosen, der ikke var urolig over det hakkende spil før mødet med FC København om en uge.

– Jeg synes, at vi som hold står utrolig godt til FC København … jeg glaeder mig.

Jeg får hovedpine, og da det sker, så føler jeg ikke det er forsvarlig­t at spille videre

 ?? FOTO: CLAUS FISKER/RITZAU SCANPIX ?? Blodig alvor
FC Midtjyllan­d-lejren nedtonede enhver snak om det uansvarlig­e i at sende Mads Døhr Thychosen i kamp igen.
FOTO: CLAUS FISKER/RITZAU SCANPIX Blodig alvor FC Midtjyllan­d-lejren nedtonede enhver snak om det uansvarlig­e i at sende Mads Døhr Thychosen i kamp igen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark