Ekstra Bladet

Verdensmes­tre i økologi

-

Salget af økologiske fødevarer fra danske landbrugsb­edrifter stiger eksplosivt.

Nye tal fra Økologisk Landsforen­ing viser, at det totale salg på hjemmemark­edet og til eksport voksede med flotte 16 procent til 17,2 mia. kr. i 2017.

Dermed har salget af de økologiske fødevarer sat ny rekord, og vaekstrate­rne har vaeret langt højere, end branchen selv havde ventet.

De gode tal betyder, at Økologisk Landsforen­ing skruer op for forventnin­gerne til fremtipaen­t den, så foreningen nu regner med, at der i 2020 bliver omsat økologiske varer for op til 23 mia. kr. Hidtil har forventnin­gen lydt på 20 mia. kr.

Fin førsteplad­s

Vi danskere er da også verdensmes­tre i økologi, hvis man skal tro en ny, internatio­nal rapport fra det schweizisk­e forsknings­center Fibl.

Ifølge rapporten udgjorde den økologiske andel af det samlede fødevaresa­lg herhjemme hele 9,7 procent i 2016. Det er mere end Luxembourg og Schweiz på anden- og tredjeplad­sen med henholdsvi­s 8,6 procent og 8,4 procent.

Siden da har Danmark imidlertid som første land i verden passeret den magiske økologiske markedsand­el på ti procent af fødevarefo­rbruget.

– Det er vi pavestolte af. Det viser, at mange danskere ønsker at gøre en forskel, når de laegger varer i kurven, siger Helle Borup Friberg, administre­rende direktør i Økologisk Landsforen­ing.

 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP FOTO: CLAUS BONNERUP FOTO: CLAUS BONNERUP ?? Lise Salversen (th.) fra Go Vegan var troppet op på Krogsagerg­ård for at protestere mod de dyreetiske problemer, hun mener, der også er i den økologiske produktion. Landmand Lars Jørgensen forstår ikke helt veganernes protest. – De kan jo bare spise...
FOTO: CLAUS BONNERUP FOTO: CLAUS BONNERUP FOTO: CLAUS BONNERUP Lise Salversen (th.) fra Go Vegan var troppet op på Krogsagerg­ård for at protestere mod de dyreetiske problemer, hun mener, der også er i den økologiske produktion. Landmand Lars Jørgensen forstår ikke helt veganernes protest. – De kan jo bare spise...

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark