Ekstra Bladet

DIAMANT-DRONNING I PROBLEMER

- NICK STURM nick@eb.dk

Du kender hende måske fra tv.

Hun har vaeret med i flere forskellig­e programmer – senest på TV2 Zulu, hvor hun sammen med sine børn medvirker i realitypro­grammet ’Diamantfam­ilien’.

Laeser du morgenavis­ernes erhvervs-sektioner, er du fra tid til anden måske også stødt på hendes navn der.

Katerina Pitzner er 47 år gammel, datter af den afdøde rigmand Axel Pitzner og en af de relativt få danskere, der handler med diamanter.

Hendes foretagend­e har som flere andre estimerede smykkehand­lere adresse i Gothersgad­e

Set udefra stråler biksen, men hvis man dykker ned i regnskabsb­øgerne, afsløres en mindre praesentab­el side af diamant-dronningen­s erhvervsak­tiviteter. i indre København.

Meget alvorligt

Katerina Pitzners revisor har nemlig ikke villet godkende en raekke af hendes regnskaber – og revisoren har dermed ikke skrevet under på, at de er lavet i overensste­mmelse med loven, hvilket ellers er normalen.

Det skyldes ifølge revisoren diamant-dronningen­s manglende registreri­nger.

Det har resulteret i, at revisoren ikke har kunnet finde dokumentat­ion for Katerina Pitzners diamant-beholdning og deraf vaerdiansa­ettelsen af denne samt diamant-beholdning­ens indflydels­e på selskabets indtjening.

Spørger man Kim Klarskov Jeppesen, der har sin daglige gang på CBS som professor på universite­tets regnskabsa­fdeling, er revisorens påtegninge­r alvorlige.

– Det er nok en af de vaerste påtegninge­r, man overhovede­t kan få, og når det foregår fire år i traek, bliver det kun mere alvorligt, siger han.

Det er nok en af de vaerste påtegninge­r, man overhovede­t kan få

Man har kun ledelsens ord for, at regnskabet er retvisende

Også Frank Thinggaard, professor med speciale i regnskaber ved Aarhus Universite­t, vurderer, at de manglende registreri­nger springer i øjnene.

– Det er en klar advarselsl­ampe til regnskabsl­aeseren om, at der ikke er styr på det, og at man skal vaere påpasselig med at bruge regnskabet som grundlag for økonomiske beslutning­er, siger Frank Thinggaard.

Pitzner har ikke siden 2014 fået en revisor til at kontroller­e, om hendes regnskaber er i orden, men har blot fået assistance til at opstille regnskaber­ne. Derfor vides det ikke, om der er kommet styr på registreri­ngerne, forklarer Frank Thinggaard.

– Regnskabsl­aeseren ved ikke, hvorvidt problemern­e med de mangelfuld­e registreri­nger stadig er der. Man har kun ledelsens ord for, at regnskabet er retvisende, siger Frank Thinggaard, der suppleres af Kim Klarskov Jeppesen:

– Selskabsst­yrelsen formodes at følge op på de her ting, for det er ret alvorligt.

 ?? FOTO: LIV HØYBYE ?? Katerina Pitzners revisor har i en årraekke ikke kunnet blåstemple hendes regnskaber.
FOTO: LIV HØYBYE Katerina Pitzners revisor har i en årraekke ikke kunnet blåstemple hendes regnskaber.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark