Ekstra Bladet

BANG SOM BOND

Ilbud, men han er også sanger og musiker med en ny single i handlen

-

– Danmark?

– Her står det lige så stille, som det altid har gjort. Jeg tror ikke, jeg har haft filmroller i Danmark siden ’Broen’, lyder det naesten sukkende fra Claes Bang.

– De tror måske, at du er blevet for dyr?

– Det ved jeg ikke. Jeg går ikke rundt med et prisskilt på den måde. Jeg vil vanvittigt gerne lave noget mere i Danmark.

– Men du tjener vel godt nu? – Det er noget blandet. Nogle af de amerikansk­e projekter er virkelig vellønnede, andre har meget mindre budgetter. Millennium­filmen ’The Girl in the Spider’s Web’, som jeg lige har lavet, er et gigastort Hollywood-projekt med alt for mange penge.

– I den film bliver jeg kørt ned af en Maserati, der flyver af vejen og smadres inde i en skov. Scenen blev optaget af mange forskellig­e kameraer for at vaere sikker på at få de rette vinkler. Bagefter stod jeg sammen med holdet og så dem igennem.

– ’Kamera to, tre og otte fungerer. Vi gør det igen på tirsdag’. Bare sådan med et fingerknip­s er man klar til at smadre endnu en Maserati. Det virker helt tosset.

– Afspejler budgettet så din løn?

– Jeg får det samme for den som for ’The Square’, men jeg har haft meget mindre at lave. Som dagløn repraesent­erer den da en stor stigning, men jeg har ikke noget at sammenlign­e det med, for jeg har ikke lavet noget herhjemme i lang tid. Vi må se til årets slutning, om jeg er blevet millionaer på de forskellig­e udenlandsk­e opgaver.

– Er du blevet tilbudt at spille James Bond?

– Jeg har mødt producente­n på Bond-filmene, Barbara Broccoli, til et andet projekt, og hvis det er noget, hun har oppe i aermet, er det ikke noget, hun har fortalt mig.

– Du har ellers lige udseendet og skikkelsen til rollen?

– Muligt, men det tilbud ligger desvaerre ikke på bordet. En britisk journalist kom op med sloganet ’Bang for Bond’ under filmfestiv­alen i Cannes. Jeg er blevet spurgt om det mange gange siden, men der er simpelthen ikke hold i det.

– Jeg mødte Broccoli, da hun skulle i gang med en film, ’The Rhythm Section’. Den var jeg en overgang i spil til, men så passede det ikke alligevel ikke, og pludselig meldte Jude Law sig så på banen.

– Så var jeg ikke interessan­t laengere. Der er jo trods alt nogle, der spiller i anden liga.

 ?? PR-FOTO FOTO: LINDA JOHANSEN ?? et kører bare Claes
Bang deler vokalarbej­de med svenske Marina Schiptjenk­o nye på det single-udspil. Rollen i ’The Square’ – og de mange udmaerkels­er og naerved-triumfer, der fulgte med – har åbnet for tilbud fra udlandet i et omfang, Claus Bang...
PR-FOTO FOTO: LINDA JOHANSEN et kører bare Claes Bang deler vokalarbej­de med svenske Marina Schiptjenk­o nye på det single-udspil. Rollen i ’The Square’ – og de mange udmaerkels­er og naerved-triumfer, der fulgte med – har åbnet for tilbud fra udlandet i et omfang, Claus Bang...
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark