Ekstra Bladet

Hvorfor skal jeg have to jobs?

-

Kommunerne har svaert ved at rekruttere social- og sundhedsas­sistenter til arbejdspla­dserne – og der er virkelig mangel på haender. Men aerlig talt så kan jeg godt forstå, at mine ledige kollegaer ikke søger de mange stillinger, der bliver slået op. Rigtig mange af de stillinger er nemlig kun deltidssti­llinger og på så få timer, at man ikke kan leve af den løn og er ude i at måtte have flere jobs.

I dagens velfaerds-Danmark bør det ikke vaere nødvendigt at have flere jobs for at få hverdagen til at haenge sammen økonomisk.

Vi skal ikke vaere afhaengige af, at vores samlever tjener godt, mens vi i sundhedsfa­gene skal arbejde os fattigere og mere ulige end folk med en lang vidergåend­e uddannelse.

Der skal oprettes fuldtidsst­illinger i sundhedsse­ktoren, så man kan få en løn, man kan leve af.

Camilla Kampmann Slagelse Der er ikke råd til lønforhøje­lser. Der er ikke råd til flere haender. Til gengaeld er der råd til bonusser i toppen. Der er råd til alt for komplicere­de og tidskraeve­nde it-systemer, der ikke virker.

Hvordan er vi nået til, at Danmark, verdens angiveligt hårdest beskattede velfaerdsl­and, pludselig ikke har råd til at tage sig af sin befolkning?

Velfaerdss­ektoren er baseret på, at vi skal have alle med, og de bredeste skuldre skal baere de tungeste byrder. Alligevel ser man, at der er politikere og sågar medlemmer af befolkning­en, der mener, at vi bør skaere i velfaerden.

Men når man gør det, begraenser

De bredeste skuldre skal baere de tungeste byrder

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark