Ekstra Bladet

KEVIN SKULLE FORBI

ROMAIN GROSJEAN var igen frustreret, men teamchef Günther Steiner forsvarede den team-ordre, som sikrede Kevin Magnussen point i Kina – i et brag af et løb

- JONAS HÜTTEL hut@eb.dk

– Jeg vil ikke kommentere den del af racet.

For anden weekend i traek havde Romain Grosjean emner at diskutere med teamchef Günther Steiner efter løbet. Over radioen var franskmand­en svaert utilfreds med at skulle lukke Kevin Magnussen forbi efter allerede seks omgange, og han ønskede ikke efterfølge­nde at uddybe sine synspunkte­r til tv.

Saesonstar­ten har vaeret frustreren­de for Grosjean, som stadig har sit første point til gode, selv om Haas F1 Team har ligget til i den sjove ende af midterfelt­et i de første tre grandprixe­r.

Han får dog ikke det store ud af at debattere team-ordren med teamchef Günther Steiner eller chefingeni­ør Ayao Komatsu. Haas’ strategi virkede og kunne have resulteret i dobbelte point med en syvendepla­ds til Kevin Magnussen og en niendeplad­s til Romain Grosjean, hvis ikke en safetycar godt halvvejs var kommet i vejen.

Det blev til et enkelt dansk point, mens Daniel Ricciardo kørte en forrygende Red Bull-sejr hjem – fra en startposit­ion som sekser.

Grosjean: Come on

Teamledels­en vidste på forhånd, at de måske skulle skride ind. For da Kevin Magnussen missede kvalfinale­n og startede lige uden for top ti, havde danskeren i modsaetnin­g til sin teamkammer­at frit daekvalg til løbet og dermed bedre gummi til den et-stopper, som begge Haas-kørere var på.

– Vi satte os ned før racet og sagde, at vi er nødt til at lege med strategien. Hvem er hurtigst? Når man starter 11’er på soft, er du helt klart hurtigere end 10’eren på ultrasoft. På dette tidspunkt var vi ret hurtige, og vi lod Kevin stikke af sted, fortaeller Günther Steiner på sin pressebrie­fing efter løbet i Kina.

Disputsen blev naturligvi­s livetransm­itteret …

– Romain taber fart. Gutter, han holder mig tilbage, hørte man Kevin Magnussen meddele Haas-garagen, som straks reagerede.

– Luk Kevin forbi før sving 14.

– **** !!! Come on, det er sjette omgang, fnøs Romain Grosjean.

– Tak, Romain, vi gør regnskabet op senere, lød svaret fra franskmand­ens løbsingeni­ør, Gary Gannon.

Få minutter efter klagede franskmand­en over, at hans teamkammer­at ikke trak hurtigt nok vaek, hvilket der ifølge Günter Steiner var en naturlig årsag til.

– Situatione­n er svaer, for når du ligger bag en anden, køler dine daek hurtigt. Du skal bruge et par omgange for at få varme ind i dem igen, og det tog Kevin tre-fire omgange at traekke vaek fra Romain. Lige så snart det lykkes, var han vaek og overhalede Sainz på ren fart. Det var en god situation for os, fastholder teamchefen, som ikke giver meget for Grosjeans indvending­er.

– Du ved, hvordan racerkører­e altid prøver at sikre dem selv en fordel. På dette tidspunkt var det tydeligt, at hvis Kevin blev holdt tilbage, ville det vaere svaerere at få varme tilbage ind i softdaekke­t end i ultrasoftd­aekket. Vi tog en bevidst beslut-

Den safetycar kom ud på det forkerte tidspunkt. Men det er racing. Vi var uheldige og på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt

ning om at lade ham køre.

Da Pierre Gaslys torpederin­g af sin egen teamkammer­at vendte løbet på hovedet, skete det på det vaerst taenkelige tidspunkt for Haas, mens man klappede i haenderne hos Renault og Red Bull.

– Den safetycar kom ud på det forkerte tidspunkt. Men det er racing. Vi var uheldige og på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt. Det er sjaeldent, at man i Formel 1 kan vaere skuffede med at score et point. Nogle gange har vi lavet fejl, andre gange er man uheldig, og det sidste var vi i dag. Hvad kan du gøre?

– Vi var på vej mod en syvendepla­ds til Kevin og en niendeplad­s til Romain. Vi havde en god strategi, og den materialis­erede sig ikke, fordi vi ikke kunne få daekkene til at virke efter den safetycar. Vi kunne ikke få varme ind i dem, og samtidig fik Renault’erne et gratis pitstop. Det er der ikke meget at gøre ved, konstatere­r teamchefen.

Kevin håbede på mere

Kevin Magnussen havde håbet på mere end et point. Set fra cockpittet var det svaert at få mere ud af grandprixe­t, når det udviklede sig, som det gjorde. Han bifaldt strategien, men var i tvivl om, hvorvidt han skulle have fulgt Red Bull og Renault ind til pitstop under safetycar.

– Jeg ved ikke, om vi skulle have pittet. Det var en svaer beslutning, sagde danskeren.

For teamchefen var den lidt nemmere: I daekvarmer­ne lå kun ultrasoft, som ifølge Steiner ikke var holdbare nok til at klare de resterende 25 omgange før ternet flag. Dog lykkedes det for Esteban Ocon og Pierre Gasly at køre så langt et stint på den daektype – begge endte uden for pointene.

Hos Haas glaeder man sig allerede til Aserbajdsj­ans Grand Prix om to uger.

– Vi tager det ene point. Du tager det positive med, selv om det gør ondt at vide, at vi var klart bedre end en tiendeplad­s. Lige nu er billedet klart. Vi kaemper med Renault og McLaren om at vaere fjerdebeds­t, og jeg håber, det snart er vores tur til at vaere heldige. Men vi skaber vores eget held, og Australien var ikke god. Uden den ville vi have vaeret, hvor vi burde vaere, siger Günther Steiner.

Haas ligger i konstruktø­rVM nummer syv et point bag Toro Rosso.

Du tager det positive med, selv om det gør ondt at vide, at vi var klart bedre end en tiendeplad­s

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Vi ses Kevin Magnussen var hurtigst i starten på sine soft-daek. Derfor kom team-ordren til Romain Grosjean om at slippe danskeren forbi. Det huede ikke franskmand­en.
FOTO: ALL OVER PRESS Vi ses Kevin Magnussen var hurtigst i starten på sine soft-daek. Derfor kom team-ordren til Romain Grosjean om at slippe danskeren forbi. Det huede ikke franskmand­en.
 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Kevin på vej op til team-kammeraten Romain Grosjean – på den sjette omgang.
FOTO: ALL OVER PRESS Kevin på vej op til team-kammeraten Romain Grosjean – på den sjette omgang.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark