Ekstra Bladet

’Den vaerste følelse’

Robert Skov kunne vaere blevet derbyhelt for FCK, men endte som skurk efter sin straffespa­rks-afbraender

- GISLE THORSEN MADS GLENN WEHLAST gisle@eb.dk, mgw@eb.dk

0-1 Peter Ankersen (21), 1-1 Kamil Wilczek (76), 2-1 Hany Mukhtar (90) ------------------------------ Flere Brøndby-spillere gik hen til ham efter kampen og gav ham et trøstende klap.

Ikke at det hjalp, men det er tanken, der taeller. Og enhver af derby-gladiatore­rne inde på Brøndby Stadions graessvaer vidste, hvordan Robert Skov havde det.

Knap halvvejs i 2. halvleg kunne han vaere blevet derbyhelt for FCK, men Silkeborg-knaegtens straffespa­rk bragede mod underkante­n af overligger­en, og en halv time senere var han skurk efter Brøndbys to sene scoringer.

– Det er den vaerste følelse. At braende et straffespa­rk og vaere med til, at vi taber kampen. Jeg skuffer mine holdkammer­ater, klubben og fansene.

– Det er helt vildt frustreren­de. Fodbold er hårdt nogle gange, og det er ikke så sjovt i dag. Det er traels, sagde kantspille­ren med den vidunderli­ge sparketekn­ik.

Den samme historie

Det er sjaeldent, at den svigter ham. Og det var heller ikke, fordi forsøget endte ude i Brøndbysko­ven.

Det var de berømte marginaler, der var med Brøndby og Rønnow, da Skov foran Sydsiden ramte overligger­en.

– Det er nemt at stå og vaere bagklog. Jeg var rolig og havde en god fornemmels­e i forhold til, hvad jeg skal gøre. Men desvaerre går den ikke ind.

– Jeg synes ellers, at jeg får et fornuftigt traef, og hvis den havde siddet lidt laengere nede, havde vi stået og snakket om, at Rønnow ikke havde en chance for at tage den. Det gør vi ikke nu, sagde den 21-årige ligalandsh­oldsspille­r, der har haft marginaler­ne mod sig de seneste kampe.

Sidste mandag mod FC Midtjyllan­d bragede han et frispark på overligger­en, og historien gentog sig på Brøndby Stadion. Det var overligger ud for Skov og FCK.

– Det er den samme historie som i Herning. Vi har mange chancer og rammer traevaerke­t flere gange.

– Og hvis jeg scorer, så tror jeg ikke, at der havde vaeret mere i den kamp. Så vinder vi, sagde Robert Skov.

Håber Brøndby holder niveau

Normalt ville enten Pieros Sotiriou eller Viktor Fischer have taget straffespa­rket, men cyprioten var udgået med en skade, og Fischer følte sig ikke i stand til at sparke efter ellers at have fremtvunge­t den store chance.

– Jeg havde ondt i foden og fik behandling. Jeg vurderede, at det ville vaere for risikabelt at halte bolden, men Robert er en ung og staerk spiller, og jeg har stor respekt for, at han tog den bold.

– Det viser meget om ham. Han har nosser, og det er et fedt signal at sende, sagde Viktor Fischer efter et derbyneder­lag, der sendte FCK hjem til Frederiksb­erg med en tom fornemmels­e.

– Det er et tema, at vi ikke får afgjort kampene. Og det er et tema, at vi ikke får lukket af. Men der er også en ting i fodbold, der hedder marginaler.

– FCK har haft dem på sin side i nogle saesoner, men nu er de røget et andet sted hen, sagde FCK-profilen, der roste både stemningen og modstander­en:

– Det var en god oplevelse. Brøndby spiller godt. De har en klar plan og spiller god fodbold.

– Jeg håber, at de kommer til at holde niveau i fremtiden, for vi skal nok komme tilbage på et staerkere niveau, så det bliver FCK og Brøndby, der jagter guldet, og ikke FC Midtjyllan­d og Brøndby.

Det er et tema, at vi ikke får afgjort kampene

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Robert Skov ramte igen overligger­en, og en halv time senere var FCK’s 1-0-føring forvandlet til et 1-2-nederlag.
FOTO: LARS POULSEN Robert Skov ramte igen overligger­en, og en halv time senere var FCK’s 1-0-føring forvandlet til et 1-2-nederlag.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark