Ekstra Bladet

Hjulmand: Det er vanvittigt

- Jry@eb.dk

kaptajn bolden i nettet uden chance for keeperen, der kun havde gaetvaerk som våben med den massive mur, der stod foran ham.

Vaerternes Mads ’Mini’ Pedersen forsøgte at svare igen på 0-1-målet, men der faldt kun ét mål i første halvleg.

Pressede stadig på

Bolden var knapt nok blevet givet op til anden halvleg, før udeholdet fik et hjørnespar­k. De er dødsensfar­lige på dødbolde, og minsandten om de ikke fik udnyttet denne også.

Poulsen med serven, Sviatchenk­o med den vundne duel, lidt tilfaeldig­heder – og så skovlede Kraev kuglen i mål til 0-2.

Var FCN så faerdige? Ikke på vilkår.

Momentet efter styrtede de op i den anden ende, fik et hjørnespar­k, og fandt forsvarere­n Nelsson, som gjorde bedring på sit fatale frispark, der ledte til første mål, og headede bolden i kassen. Dernaest fulgte et par enorme FCN-chancer.

Den uskarpe Ernest Asante plus indskifted­e Mikkel Damsgaard braendte kort efter hinanden, men hold da op for en energi, det tilførte hjemmehold­et.

Som så ofte før fik guldaspira­nterne fra Herning dog styr på kampen, og det blev endda gjort nemmere for dem, da Victor Nelsson fik sit andet gule kort og måtte gå tidligt i bad. En god og to rigtig dårlige aktioner fra den 19-årige forsvarer.

Nordsjaell­aenderne kaempede og kombinered­e alt, hvad de kunne. Jesper Hansen måtte på arbejde, og trods de kun ti mand pressede hjemmehold­et gevaldigt på. Dog uden at ryste midtjydern­e.

Ulven er i disse dage kendt som en invasiv art – og invasionen i toppen af Superligae­n fortsaette­r. Det ligner en gyser om det danske mesterskab. Død ved dødbolde. Så kort kunne det opsummeres for FCN-Nordsjaell­and i aftes, og der var saerligt ét moment, der gjorde hjemmehold­ets traener forbandet.

Nordsjaell­aenderne nåede ikke at røre bolden i anden halvlegs begyndelse, før den lå i nettet.

– Det er helt, helt håbløst, det andet mål! Vi havde traenet hele ugen på det. Vi vidste, at vi skulle op mod Erik (Sviatchenk­o, red.). Det er vanvittigt, fastslog Kasper Hjulmand, efter at FC Midtjyllan­d havde givet samme medicin til FC Nordsjaell­and, som de gjorde til FC København i sidste runde.

Han følte, at holdet var taet på point, men uskarpe afslutning­er og et rødt kort satte en stopper for det.

Havde Victor Nelsson ikke fået sit andet gule kort, kunne FCN have bragt endnu en offensiv udskiftnin­g og gjort mere for at laegge tryk på.

– Det er dumt af Victor, lød det fra FCN-traeneren.

?? FOTO: JAN SOMMER ?? Kasper Hjulmands tropper nåede ikke engang at røre bolden i anden halvleg, før den lå i nettet.