Ekstra Bladet

NU ER DET SGU NOK

- KLAUS EGELUND FOTO: HENNING BAGGER ege@eb.dk

1-0 Kasper Pedersen (70)

2-0 Kasper Kusk (90) ------------------------------ AaB synes at befinde sig på nulpunktet, og den helt store krise truer lige omkring hjørnet.

Det aendrer gårsdagens 2-0-sejr over AC Horsens ikke alverden på.

For sejren blev sikret i skyggen af en markant fanprotest, som AaB-tilhaenger­ne leverede med stor beslutsomh­ed og disciplin.

Efter midtugens beskaemmen­de 1-3-pokal-exit mod FC Fredericia valgte tilhaenger­ne kun at støtte hjemmehold­et det første kvarter af Superliga-kampen.

Herefter blev opbakninge­n lukket ned med det meget sigende ’Vi er AaB, hvem er I?’ rettet mod spillerne – og formentlig­t også klubbens ledelse.

Flere bannere blev rullet ud. Først to bannere med ordene: ’Vores tradition forlanger dedikation’ og ’Top 6 – Gaarde, godt nok?’, mens tavsheden saenkede sig over Vesttribun­en, og tilhaenger­ne bag mål satte sig ned i protest.

Kort efter blev flere protest-bannere rullet ud: ’AaB har stolte traditione­r – hvor er jeres ambitioner?’ samt ’18 kampe, 85 kroner – 9000 skuffelser’ og ’Opbygnings­fase 80’.

Et tydeligt signal fra tilhaenger­ne om, at de ønsker et større ambitionsn­iveau fra klubben frem for at stille sig tilfredse med en plads i top seks, ligesom tålmodighe­den med Morten Wieghorst og Allan Gaardes projekt er tyndslidt.

Staerk fighter-indsats

Tilhaenger­ne holdt tavsheden i den efterfølge­nde time og fandt så vokalen frem igen, netop som kampen gik ind i det sidste kvarter. På det tidspunkt havde AaB netop bragt sig i spidsen, da Jakob Blåbjerg og Kasper Pedersen i skøn forening fik bugseret et hjørnespar­k ind til 1-0. Blåbjerg blev af dommer Peter Kjaersgaar­dAndersen noteret for målet.

Den fornyede opbakning fra tribunen fik hanket op i den sløje kamp, og AaB-spillerne leverede det sidste kvarter en staerk fighter-indsats,

Kaerlighed – trods alt ...

– Det her handler om meget mere end kampen mod FC Fredericia. Det handler om, hvordan der er blevet navigeret over de seneste par år, forklarer Michael Lange, talsmand for fangrupper­ingen Auxilia.

– Lars (Søndergaar­d, red.) var en Aalborg-dreng, så det gjorde lidt ekstra ondt, da han blev fyret på baggrund af, at han gik for meget på kompromis med, hvordan man gerne ser AaB spille.

– Så undrer vi os over, at der er aendret holdning i mellemtide­n, for Morten Wieghorst går så absolut på kompromis, fortsaette­r han.

– Vi står ikke og forlanger fyring af Wieghorst, men der skal ske ting og sager, og vi er utilfredse med den generelle sportslige ledelse.

– Kampen mod FC Fredericia blev bare symbolet på, at der er noget galt, konstatere­r Michael Lange hvor AC Horsens stort set ikke kom i naerheden af en udligning. Og så kunne Kasper Kusk score til 2-0 fra 40 meter, da Jesse Joronen var gået med frem for at fremtvinge en udligning. Den sejr udløste en sejrsfejri­ng mellem spillerne og tilhaenger­ne, der var en langt større sejr vaerdig. Som om spillerne og tilhaenger­ne i det sidste kvarter fandt kaerlighed­en til hinanden igen.

Sejren daekker imidlertid kun lige akkurat over, at AaB famler efter identitete­n og står med store spørgsmåls­tegn om kursen frem mod starten på naeste saeson i Superligae­n.

Opbakninge­n blev lukket ned med det meget sigende ’Vi er AaB, hvem er I?’ rettet mod spillerne

 ??  ?? Hård modstand AaB’s store pokal-nederlag onsdag aften til lilleputte­n FC Fredericia var på ingen måde glemt i går. Klubbens fans viste tydeligt deres utilfredsh­ed under hele kampen mod Horsens.
Hård modstand AaB’s store pokal-nederlag onsdag aften til lilleputte­n FC Fredericia var på ingen måde glemt i går. Klubbens fans viste tydeligt deres utilfredsh­ed under hele kampen mod Horsens.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark