Ekstra Bladet

Straffekon­gen slog til igen: Fuldt hus til Helenius

- ALLAN PEDERSEN alpe@eb.dk

1-0 Niklas Helenius (43)

2-0 Anders Jacobsen (47)

3-0 Mathias Greve Petersen (48) ------------------------------ 15 gange i alt er Nicklas Helenius blevet sat til at skyde straffespa­rk i Superligae­n for de tre klubber, som han har repraesent­eret i Superligae­n – AaB i to omgange, Silkeborg og nu OB, som han kom til fra denne saesons start.

Og angriberen kan med stor tilfredshe­d notere sig, at der kun står fuldtraeff­ere på cv’et. Han har fuldt hus sco- ringsmaess­igt. Ganske godt gået – og det er ifølge ham selv sket uden at have en hemmelig plan eller andre former for hokus-pokus som optakt.

Ved hvor jeg vil skyde

– Jeg kigger selvfølgel­ig meget på målmanden, men har altid besluttet mig for, hvor jeg vil skyde, inden jeg går til bolden.

– Og det er altså gået godt hver gang, hvilket selvfølgel­ig er meget tilfredsst­illende, konstatere­de Helenius, der slog til for 15. gang, da han kort før pausen lagde grunden til OB-sejren over Randers med scoringen til 1-0.

Forspringe­t blev udbygget med to chokmål i løbet af de første par minutter efter pausen. Dermed er nedrykning­struslen definitivt blevet elimineret i OB – og en europaeisk mulighed vinker forude.

– Den skal vi selvfølgel­ig gå efter. Jeg synes, vi har spillet godt på det seneste, og målet må vaere at bygge yderligere på i de naeste tre kampe, inden der står knald eller fald-kampe på programmet, sagde Nicklas Helenius, der også stod for oplaegget til fynboernes tredje scoring.

Ligger foran Lyngby

For Randers blev de første minutter efter pausen vejen til enden.

Først fik holdet en meget stor mulighed for at udligne – den blev kikset, og det blev fulgt op af for meget åbent hus forsvarsma­essigt.

– Sådanne fejl må vi ikke lave. Og det er klart, at det er vigtigt, at vi i de kommende uger får rettet op på tingene, så det ikke sker.

– Vi havde håbet på gennem denne kamp at kunne forbedre vores mulighed for at opnå vores første vigtige mål – nemlig at holde Lyngby under os, sagde en tydeligt aergerlig traener Rasmus Bertelsen.

– Det skete desvaerre ikke, men forhåbentl­ig kan vi rette op på tingene, allerede når vi møder OB igen på onsdag. Jeg føler, at vi trods alt var rigtig godt med i denne kamp, men det er selvfølgel­ig svaert at fokusere på, når vi dummer os, som vi gjorde i starten af anden halvleg, konstatere­de han meget rammende.

 ?? FOTO: TIM KILDEBORG JENSEN/RITZAU SCANPIX ?? – Det er altså gået godt hver gang, hvilket selvfølgel­ig er meget tilfredsst­illende, konstatere­de Helenius.
FOTO: TIM KILDEBORG JENSEN/RITZAU SCANPIX – Det er altså gået godt hver gang, hvilket selvfølgel­ig er meget tilfredsst­illende, konstatere­de Helenius.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark