Ekstra Bladet

TRUSLER PÅ LIVET

Italienske fans fortsaette­r chikanen mod den engelske dommer Michael Oliver og hans familie efter kontrovers­ielt straffespa­rk

- POUL FERDINAND pf@eb.dk

Det var en fodboldkam­p helt ud over det saedvanlig­e, der blev afgjort, da engelske Michael Oliver onsdag aften fløjtede for straffespa­rk, efter Medhi Benatia i tillaegsti­den af CL-kvartfinal­en mellem Real Madrid og Juventus gik i ryggen på Lucas Vazquez i det kriminelle felt.

Dermed blev Juventus snydt for et historisk comeback efter naermest mirakuløst at have vendt 0-3 fra det første opgør til 3-3, mens alverdens tv-seere gik glip af yderligere 30 minutters underholdn­ing i topklasse, da Cristiano Ronaldo sikrede madrilener­nes videre avancement.

Hustruens nummer delt

Den skuffelse havde italienern­e – og ikke mindst legendaris­ke Gianluigi Buffon, som brokkede sig til rødt kort – svaert ved at sluge.

– Dommeren har intet hjerte. Han har en skraldepos­e i stedet for et hjerte, rasede veteran-målmanden til den italienske kanal Mediaset Premium efter kampen.

Og Buffon var ikke den eneste med zebrastrib­et hjerteblod, som havde svaert ved at acceptere kendelsen.

Således er Michael Olivers hustru, Lucy, i dagene efter fodbolddra­maet blevet bombardere­t med trusler. Både via sociale medier og gennem postkassen på privatadre­ssen.

I første omgang var det BBC-vaerten Jacqui Oatley, der på sin Twitter-profil skrev, hvordan Lucy Olivers telefonnum­mer var blevet delt på sociale medier, hvorefter det var vaeltet ind med trusler, ligesom der var blevet råbt gennem postkassen ved familien Olivers hjem.

Siden har BBC bekraeftet historien, og politiet efterforsk­er truslerne, mens hustruens telefonnum­mer er blevet lukket.

Den groteske hetz har dog også medført, at mange har valgt at støtte Lucy Oliver midt i al balladen, mens Gianluigi Buffon får kritik for sin tilsvining af Michael Oliver.

Mens Lucy Oliver må dukke sig, så skyder Juventus’ legendaris­ke målmand brystet frem og fastholder sin kritik af den engelske dommer.

– Jeg er nødt til at forsvare mine holdkammer­ater og fans: Jeg var nødt til at få det ud. Også selvom det ødelagde mit omdømme.

– Du finder en måde at tale på, der indimellem kan virke overdrevet. Men sådan er jeg. Jeg er Gigi Buffon, forsvarer målmanden sig.

Og 40-årige Buffon, der mener, at 33-årige Oliver var for ung til at dømme så stor en kamp, ville gøre det igen.

– Jeg ville sige det hele igen. Måske med et andet sprog. Et, der var mere civilisere­t. Men jeg fastholder indholdet, siger han.

Du finder en måde at tale på, der indimellem kan virke overdrevet. Men sådan er jeg. Jeg er Gigi Buffon

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? – Dommeren har intet hjerte. Han har en skraldepos­e i stedet for et hjerte, rasede Gianluigi Buffon efter den engelske dommer dømte straffe og viste ham ud i CL-opgøret mod Real Madrid. Sindene er stadig i kog hos fansene.
FOTO: ALL OVER PRESS – Dommeren har intet hjerte. Han har en skraldepos­e i stedet for et hjerte, rasede Gianluigi Buffon efter den engelske dommer dømte straffe og viste ham ud i CL-opgøret mod Real Madrid. Sindene er stadig i kog hos fansene.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark