Ekstra Bladet

SAESONEN ER REDDET

STØRSTE TRIUMF I KARRIEREN: Michael Valgren cyklede sit livs løb, da han i går slog alle de store i endags-klassikere­n Amstel Gold Race

- ANDERS JENSEN aj@eb.dk

Det er den klart største sejr og praestatio­n for Michael Valgren. Som jeg kunne se, så kørte de to danskere et helt forrygende løb

Den danske cykelrytte­r Michael Valgren angreb med få kilometer tilbage i Amstel Gold Race, da han sad i en staerk gruppe med blandt andre Astana-holdkammer­aten Jakob Fuglsang.

Han fik Roman Kreuziger med, og selv om Enrico Gasparotto prøvede at presse Valgren, var danskeren for staerk til sidst. Michael Valgrens sejr er den første danske sejr i Amstel Gold Race siden 1997, hvor Bjarne Riis gik hele vejen.

Derfor er det også en fantastisk bedrift af den 26-årige dansker, mener Ekstra Bladets cykelsport­s-kommentato­r Michael Rasmussen.

– Det er den klart største sejr og praestatio­n for Michael Valgren. Som jeg kunne se, så kørte de to danskere et helt forrygende løb, konstatere­r han.

Michael Valgren har haft en fremragend­e saeson indtil videre.

Slap for sidste stigning

I februar vandt han endagsløbe­t Omloop Het Nieuwsblad, hvor han angreb kort før mål. Michael Rasmussen peger på, at Valgren benyttede samme taktik i går.

– Nu vandt han jo Omloop Het Nieuwsblad, og det gjorde han jo på samme måde som her i Amstel Gold Race med et angreb få kilometer før mål, forklarer den tidligere profession­elle cykelrytte­r.

Ruten i Amstel Gold Race rute var aendret en smule i år, da rytterne skulle køre direkte til stregen i Valkenburg i stedet for at køre ned i det såkaldte hul for derefter at køre op ad bjerget Cauberg inden afslutning­en.

En mere kuperet afslutning ville muligvis have skabt problemer for Valgren.

– Der er ingen tvivl om, at det var en helt klar fordel for Valgren. Hvis rytterne havde sluttet på toppen af Cauberg, havde Valverde vaeret en modbydelig mand at have med hjem til en spurt. Så ville det have vaeret langt svaerere for Valgren at stikke af sted inden, konstatere­r Michael Rasmussen.

Fuglsang gjorde dem møre

Efter denne fremragend­e praestatio­n er årets mål allerede nået for den hurtige

dansker, selv om vi kun er i april.

– Han har reddet sin saeson med dette resultat med mange laengder. Han har vundet et af cykelsport­ens ti største endagsløb, fastslår Michael Rasmussen.

Michael Valgren takkede efter løbet holdkammer­aten Jakob Fuglsang. Han var med til at give danskeren optimale arbejdsbet­ingelser, fordi han gjorde de andre favoritter møre.

– Jakob satte finalen op for mig, og så blev det en perfekt dag for os. Jakob og jeg arbejdede godt sammen, og han var superstaer­k.

– Han gjorde de andre ryttere traette, så jeg kunne komme med mit andet gode angreb, fortalte Michael Valgren efter løbet.

Han fortalte også, at Jakob Fuglsang var med i øret til det sidste. Han var med til at motivere Michael Valgren i slutningen af løbet ved at råbe til ham over løbsradioe­n.

Gode resultater på stribe

Arrangører­ne håbede inden Amstel Gold Race, at den aendrede rute ville give et mere aggressivt cykelløb med angreb på de to sidste stigninger, Geulhemmer­weg og Bemelerber­g, og at den flade afslutning ville vaere grobund for et spinkelt håb for de staerkeste sprintere om at kunne vinde en massespurt.

Michael Valgren udnyttede dog den flade afslutning med et staerkt angreb til sin egen fordel.

Ud over de to store triumfer i Amstel Gold Race og Omloop Het Nieuwsblad blev danskeren også nummer fire i Flandern Rundt i april, hvor Niki Terpstra strøg til tops.

I det løb blev den 22-årige Tølløse-dreng Mads Pedersen en fornem nummer to.

 ?? FOTO: MARCEL VAN HOORN/AFP ?? Råstyrke Den danske cykelrytte­r Michael Valgren (Astana) satte alle store favoritter i Amstel Gold Race på plads, da han i går vandt karrierens største sejr. Dermed blev han den blot anden dansker, der vinder løbet, som rangerer lige under de fem...
FOTO: MARCEL VAN HOORN/AFP Råstyrke Den danske cykelrytte­r Michael Valgren (Astana) satte alle store favoritter i Amstel Gold Race på plads, da han i går vandt karrierens største sejr. Dermed blev han den blot anden dansker, der vinder løbet, som rangerer lige under de fem...
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark