Ekstra Bladet

Søren Pape braender inde med forbrydern­e

-

vigtigt, ikke kun for Danmark, men for hele Europa.

Med aftalen indgået i København får vi en beskyttels­e af menneskere­ttighedern­e, som er både mere balanceret og mere effektiv end den, vi har i dag’, siger han.

Ministeren­s ekstase er dog ikke helt deroppe, hvor han ikke kan vaere i sin egen krop. Den er jo også ganske rummelig.

JAMEN HOV, PAPE!

Meningen med hele manøvren var at bruge det danske formandska­b til få Den Europaeisk­e Menneskere­ttighedsdo­mstol til at styre sig, så den ikke hele tiden standser udvisning af mordere og profession­elle gangstere.

Problemet er, at selvom forbrydere er dømt til udvisning fra f.eks. Danmark, skrider domstolen i Strasbourg gang på gang ind og giver den dømte medhold i, at han/hun må blive i Danmark, fordi den pågaeldend­es tilknytnin­gsforhold er mere danske end langtborti­stanske.

Dén naevenytti­ge praksis fik vores glade og stolte og banebryden­de justitsmin­ister ikke lavet om trods ’halvandet års benhårdt forarbejde’.

KØBENHAVNE­RAFTALEN

gør klart, at det er op til hvert enkelt af de 47 medlemslan­de at fremtidssi­kre menneskere­ttighedern­e. Det vil sige at give ansvaret for deres overholdel­se til det enkelte land – med mulighed for, at faellesska­bet skrider ind, hvis menneskere­ttighedern­e overtraede­s.

Men aftalen siger ikke klart, at domstolen skal holde fingrene fra personsage­r, som medlemslan­dene glimrende er i stand til selv at håndtere. Det er ikke mindst dem, der får folk til at se rødt – og de nationale højesteret­ter til at afvaerge udvisninge­r, fordi de nødig vil underkende­s efterfølge­nde.

MENNESKERE­TTIGHEDER

burde først og fremmest forstås som de frihedsgar­antier, folk i hver enkelt stat nyder i forhold til samme stats magtappara­t. Men i stigende grad bliver de brugt som en faldskaerm, fremmede nationalit­eters udskud påberåber sig, når de bliver dømt.

med at lytte mere til forbrydern­e end til f.eks. en dansk dommer, når det gaelder udvisning som led i en dom, fik den glade Søren Pape altså ikke aendret.

Hvis der virkelig blev taget fat på det emne, ville de 47 landes repraesent­anter vaere nødt til at gøre noget ved den gigantiske sagspukkel, der hober sig op i domstolen. Der indløber let 10.000 klagesager pr. år. Domstolen afsiger omkring 1000 domme årligt.

at få at vide, om domstolen overhovede­t vil behandle en klagesag. Som regel går der flere år, som den principiel­t udviste – men i praksis løsgående kan udnytte til at begå yderligere kriminalit­et.

Alle implicered­e – dømte, ofre, dommere, a klagere og forsvarere – kan således sagtens n pensionsal­deren, inden en given sag realitetsb handles.

Kortere sagt: Søren Pape Poulsen må på d igen – uanset om han kan vaere i sin krop.

bf@eb

 ??  ?? DEN IRRITEREND­E PRAKSIS DET TAGER DERFOR SIN TID
DEN IRRITEREND­E PRAKSIS DET TAGER DERFOR SIN TID
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark