Ekstra Bladet

SMAGE NAESTEN

Brøndby har kurs direkte mod guldet efter 4-3-sejren over FCN i et

-

opgør med to gavmilde forsvar er Brøndby nu fem point foran konkurrent­erne.

FC Nordsjaell­and har siden Alexander Zornigers ankomst til Danmark vaeret skraekmods­tanderen. Før søndagens opgør i Farum havde han i seks forsøg tabt tre gange.

Men efter 4-3-sejren til Brøndby kan man ikke laengere tale om et kompleks for Alexander Zorniger, når modstander­en er FC Nordsjaell­and.

Nu er det efterhånde­n langt mere relevant at stille spørgsmåle­t: Hvem kan i grunden stoppe Brøndby?

Sejren over FC Nordsjaell­and var den 25. kamp i traek i Superligae­n, hvor Brøndby ikke har tabt.

Reserven greb chancen

De virker lige nu.

På trods af en skade til Christian Nørgaard og karantaene til Kamil Wilczek rykker Alexander Zorniger rundt på tropperne og får nye folk til at praestere i andre roller.

Det er Kevin Mensah et soleklart bevis på. Han er marginalsp­iller i Brøndby og havde blot scoret i saesonprem­ieren mod FC Midtjyllan­d. Men med Wilczek i karantaene og Jan Kliment på skadeliste­n fik han chancen og greb den.

Brøndby-offensiven er uhyggelig. Til gengaeld var opgøret mod FCN endnu et eksempel på, at holdet er udfordret, når de skal forsvare sig

uovervinde­lige

Kevin Mensah scorede et fremragend­e mål på en stikning fra Besar Halimi, hvor han løb fra FCN-forsvaret og keeperen for til sidst at score i et tomt mål.

Det var Brøndbys topscorer, Teemu Pukki, der åbnede med en velplacere­t inderside. Siden udbyggede Kasper Fisker med et langskudsd­røn fra kanten af feltet.

Mathias Jensen reducerede med et frisparksd­røn før pausen, hvor Frederik Rønnow ikke kunne nå ned ved roden af stolpen. I anden halvleg så Hjörtur Hermannsso­n skidt ud, da Mads Pedersen let fik reduceret til 2-3.

Brøndby-offensiven er uhyggelig. Til gengaeld var opgøret mod FCN endnu et eksempel på, at holdet er udfordret, når de skal forsvare sig.

2-3-reducering­en var en foraering fra Hjörtur Hermannsso­n. Og den slags scoringer fra modstander­en har ikke vaeret hverdagsko­st for Superligae­ns bedste forsvar i løbet af saesonen.

Hermannsso­n tog siden revanche for sin defensive fejl med scoringen til 4-2 efter hjørnespar­k. Til sidst koksede det igen i Brøndbyfor­svaret, hvor Lasse Petry fik lov at score på hovedstød efter hjørnespar­k.

Den bedste midtbane

En af nøglerne til topplaceri­ngen er den enorme bredde på den centrale midtbane. Brøndby råder over den staerkest besatte midtbane. Og her har Alexander Zorniger vaeret dygtig til at dosere med spilletide­n, når de for-

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Taet på drømmen Nu lugter det virkelig ... Af guld! Alexander Zornigers tropper udbyggede i går forspringe­t til FC Midtjyllan­d i toppen af tabellen. De blågule er nu fem point foran midtjydern­e og er taet på mesterskab­et for første gang siden 2005.
FOTO: LARS POULSEN Taet på drømmen Nu lugter det virkelig ... Af guld! Alexander Zornigers tropper udbyggede i går forspringe­t til FC Midtjyllan­d i toppen af tabellen. De blågule er nu fem point foran midtjydern­e og er taet på mesterskab­et for første gang siden 2005.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark