Ekstra Bladet

SANA

IKKE UDEN OMKOSTNING­ER: Tobias Sana traener fodbold konstant – selv på sine fridage. Den 28-årig

- KLAUS EGELUND

Det er umuligt at se det. Umuligt at tro det. Men Tobias Sana er flået i stykker.

Delt i to.

Hans fødder og fodboldstø­vler sidder i Aarhus.

Men hjertet ligger i Göteborg.

Der har AGF’s svenske troldmand efterladt sin datter Alessandra ved sin mor.

Så når jublen er forstummet på Aarhus Stadion, og den sidste krammer er givet til de fans, der allerede nu har taget den humørfyldt­e svensker til sig, så venter der en tom lejlighed med udsigt over Aarhus Bugt – og Facetime over Kattegat for at høre, hvordan den lille to-årige prinsesse har det hinsidan.

– Jeg kan ikke se min datter skifte daginstitu­tion igen og igen for at følge mig. Det føles egoistisk. Specielt efter vi var flyttet hjem til min hjemby, Göteborg … Min mor er der, mine brødre har fået børn, min familie er der, min datter kan møde sine kusiner.

– Jeg er selv vokset op med meget kaerlighed fra mine foraeldre og bedstefora­eldre. Jeg ønsker, at hun skal opleve noget lignende og ikke bare vokse op med mig, forklarer Tobias Sana.

Det er en usaedvanli­g løsning for en profession­el fodboldspi­ller. Normalt følger familien med rundt, når fodboldens flotte lønninger dikterer en ny destinatio­n.

– Det er ikke et let valg. Jeg vil jo gerne se min datter vokse op, men som jeg ser på det, så er det bedre, at jeg gør det nu, end når hun bliver aeldre. Jeg vil vaere en fantastisk far. Og den tid jeg har med hende betyder alt.

– Min datter har fødselsdag 26. april, hvor hun bliver tre år, og jeg håber på, at jeg kan tage hjem og overraske hende, smiler han.

Tobias Sana spørger, om det er okay at gennemføre vores snak på baenken i et omklaednin­gsrum …

– Vil du have kaffe, spørger han.

Sådan er han bare. Venlig.

Da han blev praesenter­et som ny spiller i AGF sidste Opmaerksom. sommer, blev nyheden modtaget med en vis skepsis. AGF’erne har oplevet for mange evighedsta­lenter til at falde i svime over endnu et.

En aegte håndvaerke­r

I dag er den skepsis vaek. Tobias Sana har taget Aarhus med storm. Og det skyldes ikke målene alene.

Sana er redet ind på Fredensvan­g som en anden klodshans på ryggen af en ged. Med pludder i bukserne og en helt naturstrid­ig fornemmels­e for at gøre det rigtige i en klub, der sukker efter antydninge­n af storhed og stolthed. Tobias Sana er ingen offensiv primadonna. Han er en håndvaerke­r, der elsker at blive bedre.

Når traeningen er slut, står han selv i novembersm­at eller marts-frost tilbage som den sidste og tager frispark – lige et mere, et mere, et mere.

Og når der er fridag, så er det ofte set, at Tobias Sana tager en tørn med talenterne på U19-holdet.

– Jeg har da haft fridage i AGF. Men jeg elsker at vaere aktiv. Kan jeg traene fodbold, vil jeg langt hellere det end at vaere et andet sted. Det er sket flere gange, at jeg har spurgt, om jeg kunne deltage i U19-traeningen, og det har jeg fået lov til, så laenge at jeg føler mig frisk.

– En af årsagerne til at jeg godt kan lide at spille med U19-spillerne er, at de skal opleve, at kløften mellem U19 og førstehold­et ikke er så stor. De skal bare traene og tro på det.

– Jeg vil vaere med til at skabe en sund kultur her. Vil de have det, så kommer jeg gerne og hjaelper spillere til at tage springet op til det bedste hold. Jeg vil gerne laere dem alt det, jeg kan, smiler Tobias Sana.

En helt ny klub

Sana har taget stortalent­et Magnus Kaastup, 17 år, under sine vinger, og han snakker om angrebskol­legaen Mustapha Bundu, som en kaerlig far taler om sin søn.

Tobias Sana taler gerne om sig selv, men hans øjne stråler af glaede, når han taler om Bundu og Kaastrup. Sana har vaeret i AGF i blot ti

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark