Ekstra Bladet

MADSEN TIL WALLS FAMILIE: Jeg er rigtig ked af det, der er sket

Peter Madsen benyttede sig af muligheden for at få de sidste ord i retten, og dem rettede han mod Kim Walls foraeldre

- LINETTE KRØGER JESPERSEN CAMILLA MARIE NIELSEN METTE FLECKNER CAROLINE CLANTE linette@eb.dk; cama@eb.dk; fleck@eb.dk; ccl@eb.dk

Det var en stille Peter Madsen, der i går fik mulighed for sige de sidste ord i retten, inden dommeren og de to domsmaend trak sig tilbage for at votere.

Forsvarsad­vokat Betina Hald Engmark havde ellers i første omgang oplyst, at hendes klient ikke havde mere at tilføje til sagen, men alligevel valgte Madsen at tage ordet en sidste gang.

– Jeg er rigtig, rigtig ked af det, som er sket, sagde han, mens han for første gang under retssagen kiggede direkte ned på Kim Walls pårørende, der sad i den anden ende af lokalet.

Bygger gyserhisto­rie

Tidligere på dagen var han i skranken, hvor forsvarere­n spurgte, om der var noget tilbage af hans forretning.

– Jeg har kun min krop tilbage, svarede han.

Under resten af dagens retsmøde forholdt Peter Madsen sig roligt uden de store reaktioner.

Han reagerede heller ikke, da forsvarer Betina Hald Engmark under sin procedure sagde, at anklageren forsøgte at opbygge en gyserhisto­rie ud fra antagelser frem for beviser.

– Der kan altså også tegnes en helt anden historie. Et helt andet billede. Hvis retten ikke bare lige kan afvise den her historie, så skal der ske en frifindels­e i det omfang, som min klient Peter Madsen ikke sagde hun.

Forsvaret kom blandt andet ind på de stropper, som anklagemyn­digheden mener, at Kim Wall er blevet bundet op med i arme og ben på ubåden Nautilus. har

Fysiske beviser?

erkendt, Der er fundet maerker på Kim Walls ene arm og ben, der kunne stamme fra spaendet på stroppen. Betina Hald Engmark såede dog tvivl om den antagelse.

– Anklageren ville måske sige, at stropperne i sagen er fysiske beviser. Men faktum er, at der ikke er et eneste dna-bevis fra Kim Wall på stropperne fundet i havet og i ubåden. Så fysiske beviser? Nej, sagde forsvarsad­vokaten.

– Hvis man kigger i obduktions­rapporter, så er der ikke noget belaeg for at sige, at de her maerker, der er fundet, skyldes de her stropper. Tvaertimod. De kan skyldes, at arme og ben kan have fået maerker i vandet, sagde forsvarsad­vokaten.

Undsiger ubåds-ekspert

Saerligt skarp i tungen blev hun også, da hun kom ind på orlogskapt­ajn Ditte Dyreborgs forklaring i forbindels­e med Peter Madsens tredje forklaring om, at Kim Wall døde som følge af en ulykke på ubåden med udstødning­sgasser.

Saerligt kritisk var hun omkring hendes undersøgel­se af et filter, hvor hun fastslog, at der ikke var fundet sod ved aftørring med en klud.

– Man har ikke taget det med ind på laboratori­um. Det er den vaerste håndtering af mulige beviser, jeg nogensinde har hørt, sagde hun.

Hun kom også ind på sin klients skiftende forklaring­er om Kim Walls død.

– Det er jo i princippet også naesten det eneste, anklageren har at haenge min klient op på. Er det nok til, at der kan ske domfaeldel­se? Nej, det er det ikke, sagde hun.

Der forventes at falde dom i morgen klokken 13.

Faktum er, at der ikke er et eneste dna-bevis fra Kim Wall på stropperne fundet i havet og i ubåden

Det er den vaerste håndtering af mulige beviser, jeg nogensinde har hørt

Er det nok til, at der kan ske domfaeldel­se? Nej, det er det ikke

 ?? PRIVATFOTO FOTO: HANS HØITE AUGUSTENBO­RG/RITZAU SCANPIX ?? Anklageren mener, at stropper fundet i ubåden og i havet og maerker på Kim Wall viser, at hun har vaeret haengt op og var fastspaend­t om bord på Nautilus. – Han ventede på en lejlighed til at begå et sex-mord til stor nydelse sig selv, sagde anklageren...
PRIVATFOTO FOTO: HANS HØITE AUGUSTENBO­RG/RITZAU SCANPIX Anklageren mener, at stropper fundet i ubåden og i havet og maerker på Kim Wall viser, at hun har vaeret haengt op og var fastspaend­t om bord på Nautilus. – Han ventede på en lejlighed til at begå et sex-mord til stor nydelse sig selv, sagde anklageren...
 ?? FOTO: JAKOB EHRBAHN ?? Orlogskapt­ajn i Søvaernet Ditte Dyrborg (her i blå dragt) har forstand på militaerub­åde, men ikke på en ubåd som Nautilus, mente forsvarsad­vokat Betina Hald Engmark i sin procedure, hvor hun anfaegtede nogle af de undersøgel­ser, som anklageren­s...
FOTO: JAKOB EHRBAHN Orlogskapt­ajn i Søvaernet Ditte Dyrborg (her i blå dragt) har forstand på militaerub­åde, men ikke på en ubåd som Nautilus, mente forsvarsad­vokat Betina Hald Engmark i sin procedure, hvor hun anfaegtede nogle af de undersøgel­ser, som anklageren­s...

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark