Ekstra Bladet

Anklager: Når chancen kom, ville Madsen begå sex-mord

-

Et telefonopk­ald sendte den svenske journalist Kim Wall i døden som det tilfaeldig­e offer for en dybt pervers og hensynsløs mand, der bare ventede på en lejlighed til at begå et sex-mord.

Sådan sammenfatt­ede specialank­lager Jacob Buch Jepsen sin afsluttend­e procedure i sagen om Kim Walls død på ubåden Nautilus.

– Pludselig var der en kvinde, som ville vaere alene med Peter Madsen i ubåden. Derfor tog han en raekke redskaber ned i ubåden, som var en del af den plan, han havde udtaenkt i flere måneder, sagde anklageren.

Til stor nydelse

To mennesker sejlede ud. En kom tilbage i live, mens Kim Wall endte med at blive tortureret, draebt og parteret, konstatere­de han.

– Anklagemyn­digheden tror ikke, at det var planlagt, at det lige skulle vaere Kim Wall, men det var planlagt, at Peter Madsen ville begå et seksualdra­b, når lejlighede­n bød sig – til stor nydelse for ham selv, sagde Jacob Buch Jepsen.

Han pegede på de invitation­er, Peter Madsen sendte ud til mere eller mindre perifere kvindelige bekendtska­ber om en tur med ubåden i dagene op til 10. august sidste år.

Og han fremhaeved­e de ting, som ifølge vidner ikke hørte til på ubåden normalt i form af en sav, tilspidsed­e lange skruetraek­kere og rørstykker, som indgår i sagen.

Med på ubåds-tur

Da Kim Wall ringede til Peter Madsen for at få et interview, kom chancen, Madsen havde ventet på.

Og manden, der samme dag havde virket opgivende og udbraendt, inviterede nu Kim Wall med på ubåds-tur samme aften.

– Der kan i sagen vaere tvivl om, om Peter Madsen har draebt Kim Wall ved kvaelning eller halsoversk­aering. Men der er ingen rimelig tvivl om, at Peter Madsen har draebt Kim Wall med vilje, sagde anklageren.

Nye forklaring­er

Peter Madsen har forklaret, at han tidligst gik i gang med at partere Kim Wall klokken syv om morgenen, hvor hun var død og ikke blødende.

– Den forklaring kan helt og aldeles tilsidesae­ttes af de retsmedici­nske erklaering­er, sagde anklageren og naevnte flere stik blandt andet i kvindens underliv.

Løgn fra ende til anden

– De kan ikke vaere sat to, tre eller fire timer efter dødens indtraeden og da slet ikke syv en halv time efter dødens indtraeden. Vi må konstatere, at det er endnu en af Peter Madsens løgne, lød det fra anklageren, der i det hele taget kaldte Madsen for utrovaerdi­g.

– Vi har fået den ene løgnagtige forklaring efter den anden. Efter beviser og ligdele er dukket op, har vi fået nye forklaring­er, sagde han.

Patologisk løgner

Her henviste anklageren blandt andet til, da Peter Madsen i september ønskede sandheden frem, hvorefter han detaljeret fortalte, at Kim Wall fik en luge i hovedet.

– Løgn fra ende til anden og 100 procent støttet af mentalunde­rsøgelsen, der konkludere­r, at Peter Madsen er patologisk løgner. Det er hårde ord, men ikke noget, jeg som anklager siger, men noget, som retspsykia­terne har konstatere­t, lød det fra anklageren.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark