Ekstra Bladet

Den havde bekymrende adfaerd

-

I den forgangne uge blev en hun-ulv skudt ved Ulfborg i Vestjyllan­d, og en mand er anholdt og sigtet i sagen.

Sagen har affødt stor debat og ophidsede diskussion­er, hvor spørgsmåle­t om, hvorvidt ulve har plads i Danmark eller ej, er i centrum.

I forbindels­e med ulvesagen fra Ulfborg har Ekstra Bladet fået tilsendt en video, der viser den omtalte ulv, og som øjensynlig­t er filmet samme dag, som hunulven blev skudt.

Video-stumpen er tydeligvis filmet fra en traktor, der kører på en mark. Her kan man se ulven bevaege sig rundt på marken.

I forbindels­e med sagen har Ekstra Bladet kontaktet den sigtede 66-åriges forsvarer, Jan Schneider:

– Jeg har ikke modtaget sagen fra politiet endnu, og jeg har ikke haft lejlighed til at drøfte min klients indstillin­g til sagen naermere med ham. Jeg kan derfor heller ikke udtale mig om, hvorvidt ulven er skudt forsaetlig­t eller ved et uheld, ligesom det ikke står klart, hvem der har skudt ulven. Det må politiets efterforsk­ning søge at afdaekke, siger advokaten.

– Der kan også vaere skudt for at skraemme den i overensste­mmelse med myndighede­rnes vejledning­er. Men baseret på, hvad jeg ser i videoen, er det min opfattelse, at der nemt kan vaere tale om en situation, hvor ulven kan vaere skudt for at afvaerge naerliggen­de fare.

– Jeg har kigget videoen igennem, og som laegmand er det min helt klare opfattelse, at det ulvelignen­de dyr har en bekymrende adfaerd, siger advokaten.

– Den lader til fuldstaend­ig at have mistet respekten for mennesker, og hvis jeg sad i den traktor, ville jeg ikke turde stige ud. Hvis det er tilfaeldet, kan der gives tilladelse til, at også private må skyde en ulv. fish

 ?? PRIVATFOTO ?? Hun-ulven blev set fra en traktor kort samme dag, som den senere blev skudt. En 66-årig mand er sigtet i sagen.
PRIVATFOTO Hun-ulven blev set fra en traktor kort samme dag, som den senere blev skudt. En 66-årig mand er sigtet i sagen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark