Ekstra Bladet

PUBLIC FUP

-

DR Nyhederne har efter eget udsagn ikke deltaget i løjerne

SAMTIDIG med maraton-forhandlin­gerne i Forligsins­titutionen har de stridende parter haft travlt med under hånden at tippe medierne med oplysninge­r, som har passet til deres dagsorden.

Den slags spin er en del af spillet – uanset om de involvered­e er underlagt tavshedspl­igt eller ej.

MEN DR Nyhederne har ifølge nyhedschef Thomas Falbe ikke deltaget i løjerne. Slet ikke:

’Vi har taget den beslutning, at vi er meget varsomme med at bringe stykvis informatio­n fra parterne i forhandlin­gerne’. ’Vores reportere og korrespond­enter får masser af informatio­ner, som vi ikke bringer, fordi vi ikke kan verificere rigtighede­n’.

’Du risikerer at stå og sige Og som han tilføjede: noget, som er forkert det naeste øjeblik’.

MED ANDRE ord: DR Nyheder bringer kun sande og faktuelle nyheder – og først når de er tjekket i alle ender og kanter. VI KAN naesten høre DR’s bestyrelse­sformand, Michael Christians­en, klappe anerkenden­de. For han har beskrevet DR som ’en stor, kraftfuld public service-organisati­on’, der leverer ’den objektive sandhed, som ikke er farvet af partier eller holdninger’.

DET ER daeleme public service, der vil noget. Men i den virkelige og praktiske verden er det en omgang public fup og sludder.

på sin ET ILLUSTRATI­VT eksempel: I marts skrev DR hjemmeside: ’Planerne om at bygge en bro over Kattegat bliver i den grad vakt til live’.

Men pludselig blev artiklen aendret til: ’Drømmen om at bygge en bro’, osv.

Omformuler­ingen skyldtes – som Radio24syv har afsløret – at trafikmini­ster Ole Birk Olesens (LA) spindoktor havde haft artiklen til gennemsyn

aendret. og kraevet indledning­en

DEN POLITISK farvede redigering måtte DR siden beklage. Men hvad vaerre er: DR beklagede ikke, at hele artiklen og et indslag i TV Avisen var ren manipulati­on med trafikmini­steren i hovedrolle­n. JUBLENDE kunne Ole Birk Olesen fortaelle, at en bilbro over Kattegat kun ville koste 58 mia. kr. og var betalt tilbage på 32 år.

Havde TV Avisen tjekket Vejdirekto­ratets rapport i stedet for at agere mikrofonho­lder for Dyt-Ole, havde det stået klart, at regnestykk­et var baseret på foraeldede tal.

DR NYHEDER må selv rode med sine nyheder. Men når den licensbeta­lte medie-mastodont vil fremhaeve sig selv på andres bekostning, risikerer den at blive ramt i nakken af ’den objektive sandhed’.

 ?? FOTO: IVAN RIORDAN BOLL ?? DR Nyheder agerede ukritisk mikrofonho­lder for trafikmini­ster Ole Birk Olesen (LA).
FOTO: IVAN RIORDAN BOLL DR Nyheder agerede ukritisk mikrofonho­lder for trafikmini­ster Ole Birk Olesen (LA).

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark