Ekstra Bladet

FRA SKROT TIL HOT

MOHAMED SALAH startede med at blive kasseret af Mourinho. Nu er Liverpools stjerne en af verdens dyreste

- PETER BAGGE pba@eb.dk

Verdens bedste manager kan også tage fejl.

Liverpools målmaskine, Mohamed Salah – netop kåret til årets bedste spiller i Premier League – fik trods alt 13 kampe i Chelseas trøje, inden The Special One alias José Mourinho kasserede ham og lejede ham ud til Fiorentina.

Det var ti kampe flere end Manchester Citys Kevin De Bruyne, i øvrigt toer i afstemning­en om årets spiller i Premier League, som José Mourinho solgte efter kun tre kampe for Chelsea til tyske Wolfsburg.

Selvom mødet med Premier League ikke blev, hvad Mohamed Salah havde drømt om i første omgang, er den 25-årige egypter efter to et halvt års eksil i Italien vendt staerkt tilbage og fået den store haevn. Den hurtige og aggressive Liverpool-angriber har med de mange mål, 31 i Premier League og otte i Champions League, ikke bare gjort sig populaer blandt Liverpools mange tilhaenger­e.

Resten af verden elsker ham ligeledes og ser frem til sommerens VM i Rusland, hvor han vil vaere den absolutte stjerne hos Egypten.

Klopp så rigtigt

Liverpools manager, Jürgen Klopp, har set rigtigt, og Mohamed Salah har på mindre et år vist, at han har vaeret alle de 300 millioner kroner vaerd, som måtte på bordet.

Det var betalingen til aftenens modstander på Anfield Road i Champions Leaguesemi­finalen – Roma.

Selv om der ikke er tysk på skoleskema­et i Egypten, passede Mohamed Salah perfekt til Jürgen Klopps ’tyske’ Liverpool-projekt.

Efter to et halvt år i Beatles-byen har den succesfuld­e traener fået implemente­ret den tyske fodbold-filosofi takket vaeret et hav af spillere, som kan forstå Jürgen Klopps idéer.

Eventyret startede i Basel

Det store eventyr startede for en ung egypter i Basel i den tysktalend­e del af Schweiz i 2012.

Ikke af nød, men tvunget af omstaendig­hederne efter en af fodboldhis­toriens største tragedier i havnebyen, Port Said. Det var her, at 79 tilskuere blev draebt, da hjemmehold­ets fans invaderede banen og angreb gaesternes tilhaenger­e med svaerd, knive, køller, flasker med mere. Spillerne måtte barrikader­e sig i omklaednin­gsrummene og blev senere hjulpet vaek af haerens helikopter­e. Inden da oplevede spillerne fra gaestende Al Ahly, at flere af tilhaenger­e døde for øjnene af dem i omklaednin­gsrummet.

Mohamed Salah repraesent­erede det vindende hjemmehold, Al Masry Club, der tidligere har rådet over et par gode bekendte af dansk fodbold, Mohamed Zidan fra AB og FCM og Razak Pimpong der har spillet i FCM, FCK og Viborg.

Prisen mangedoble­t

Som en konsekvens af begivenhed­erne, som efterfølge­nde blev kaedet sammen med den egyptiske revolution samme år, blev den nationale fodboldtur­nering suspendere­t i et år, og spillerne gjort arbejdsløs­e. Derfor slog Mohamed Salah til, da Basel var villig til at betale omkring 20 millioner efter at have set ham i en traeningsk­amp. Siden er prisen i den grad røget i vejret og blevet mangedoble­t ...

Liverpool kan også tjene på egypteren, hvis rygterne om Real Madrids interesse vil munde ud i en handel, hvor prisen sagtens kan nå og tangere, hvad Paris måtte betale for Neymar. Nemlig 1,65 mia. kr.

Så det er måske en Mohamed Salah på lånt tid, men inden det kommer dertil, kan Liverpool nyde godt af hans mange mål. Det vil blive en kamp i kampen i aften på Anfield Road, når den 25årige egypter skal op mod sin gamle holdkammer­at, Edin Dzeko, som var manden, der førte an, da romerne sensatione­lt slog Lionel Messi og co. fra Barcelona i kvartfinal­en.

 ?? FOTO: AP ?? Sim Salah bang
Liverpools manager, Jürgen Klopp, har set rigtigt, og Mohamed Salah har på mindre et år vist, at han har
300 vaeret alle de millioner kroner vaerd, som måtte på bordet.
FOTO: AP Sim Salah bang Liverpools manager, Jürgen Klopp, har set rigtigt, og Mohamed Salah har på mindre et år vist, at han har 300 vaeret alle de millioner kroner vaerd, som måtte på bordet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark