Ekstra Bladet

Klub-boss efter konkurs: Skulle have valgt anden by

-

Det var med blandede følelser, at klubejer og formand Thomas Hintze i går modtog nyheden om HC Midtjyllan­ds konkurs.

Efter et månedlangt forløb med økonomiske problemer og forhandlin­ger med mulige investorer blev der sat punktum for HC Midtjyllan­ds håndboldhe­rrer.

Thomas Hintze aergrer sig over, at det ikke lykkedes at vende økonomien i klubben, og at det skulle ende med en konkurs.

– Jeg synes da, det er et nederlag. Det er traels at vaere med til at saette noget i gang, og at der ikke var mere opbakning til det.

– Det er sådan, det er. Og det må jeg tage til efterretni­ng. Set i bagklogska­bens lys var det nok ikke Herning, man skulle have valgt, siger Thomas Hintze.

Informeret undervejs

I de seneste år har han skudt penge i håndbold-projektet i Herning, hvor økonomien ikke nåede at blive sund.

– Jeg er traet af situatione­n, jeg er traet af det på spillernes vegne over, at det har vaeret så turbulent en tid. Det har personligt taget meget energi at bruge tid på sådan noget, siger Thomas Hintze.

Klubejeren fortaeller, at der er investeret mange millioner kroner i HC Midtjyllan­d i de seneste ti år, men at det ikke er mundet ud i et rentabelt projekt.

– Man må også bare erkende, at Herning de seneste ti år har fået tilført et sted mellem tre og fem millioner og de seneste to år syv millioner om året for bare at eksistere.

– Det er jo heller ikke en gangbar løsning. Så man skal finde en langsigtet strategi på et lavere niveau, end man har vaeret indtil nu, siger Thomas Hintze.

Han har undervejs informeret spillerne om situatione­n.

– De har vaeret traette af det. Vi fik alle kontraktsp­illere godt på vej i vinter. Vi solgte ud af spillerne i januar og februar, så naesten alle de spillere, der er tilbage, er amatørspil­lere.

– Det var selvfølgel­ig traels, at nogle var nødt til at rejse til Frankrig og andre klubber for at få det til at haenge sammen, men det var sådan, det var, forklarer Thomas Hintze.

HC Midtjyllan­d nåede at tabe de seneste 12 ligakampe i traek som følge af de mange spillerafg­ange.

 ?? FOTO: HERNING FOLKEBLAD ?? – Set i bagklogska­bens lys var det nok ikke Herning, man skulle have valgt, siger Thomas Hintze.
FOTO: HERNING FOLKEBLAD – Set i bagklogska­bens lys var det nok ikke Herning, man skulle have valgt, siger Thomas Hintze.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark