Ekstra Bladet

TAENDER ADVARSELSL­AMPEN

– Hvis Brøndby skal have succes i Europa, skal de have en hurtig midtstoppe­r, mener Ekstra Bladets fodbold-ekspert Stig Tøfting

- MADS GLENN WEHLAST mgw@eb.dk

På trods af, at der er scoret seks mål i de tre seneste kampe mod Brøndby, har Alexander Zornigers tropper alligevel formået at besejre de tre naermeste konkurrent­er – FC København, FC Midtjyllan­d og FC Nordsjaell­and.

Syv sejre i traek er facit for Brøndby, der er ubesejrede i 25 kampe i Superligae­n.

Ekstra Bladets fodboldeks­pert, Stig Tøfting, er imponeret over Brøndby-offensiven, vinderment­aliteten og evnen til at skabe målchancer, uanset hvem der er modstander­en.

Defensivt har Brøndby også vaeret staerke.

Efter 31 runder står Brøndby stadig med Superligae­ns bedste forsvar med blot 31 scoringer på Frederik Rønnow.

Bliver straffet i Europa

Men Stig Tøfting taender alligevel advarselsl­ampen forud for kval-kampene til Europa, der indledes allerede 10.-11. juli med første kval-runde til Champions League.

– I Superligae­n giver det ikke de store problemer for Brøndby med den måde, de spiller på, men den går altså ikke i Europa. Her bliver de med sikkerhed straffet, advarer Stig Tøfting og uddyber:

– Hvis Brøndby skal have europaeisk succes og nå et gruppespil, skal de have en hurtig midtstoppe­r i sommerens

Superligae­n giver det ikke de store problemer for Brøndby med den måde, de spiller på, men den går altså ikke i Europa. Her bliver de med sikkerhed straffet

transfervi­ndue. Brøndby havde problemer over for FCN’s hurtige og letbenede angribere. Hvis de i Europa møder en modstander med større kvalitet, bliver de helt sikkert straffet på den europaeisk­e scene, forudser Stig Tøfting.

Han forventer ikke, at Brøndby får problemer i første og måske anden kvalrunde, der afvikles fra 10. juli og frem til 1. august. Men han tvivler på, om konceptet holder, når det gaelder de afgørende kampe om at kvalificer­e sig til et europaeisk gruppespil. Uanset om det er til Champions League eller Europa League.

– Det seneste EM blev vundet (af Portugal, red.) på omstilling­sfodbold. Liverpool er kommet i en europaeisk semifinale på omstilling­sfodbold med højt pres og kaosfodbol­d.

– Brøndbys lidt Liverpool spillestil er light, men man skal også taenke på, at Virgil van Dijk har stabiliser­et Liverpool-forsvaret.

På egen hånd

– Hverken Hjörtur Hermannsso­n, Benedikt Röcker eller Paulus Arajuuri er hurtige, når vi taler om europaeisk­e udfordring­er.

– De klarer sig rigtig fint i Superligae­n.

– Derfor ville jeg i sandhed overveje at saelge Hjörtur Hermannsso­n, der til sommer har ét år igen af aftalen, hvis han kommer til VM for Island. Brøndby vil måske kunne få 10-12 mio. kr. for ham.

– De penge ville jeg i stedet bruge på en hurtigløbe­r til midterfors­varet. Foretager de en investerin­g her, kan det blive helt afgørende for Brøndbys europaeisk­e muligheder, vurderer Stig Tøfting.

– Men det er vigtigt at understreg­e, at Brøndby naturligvi­s ikke skal lave om på spillestil­en. Den er kompromisl­øs, holdet vil altid søge kaos-fodbolden og spille deres chance mod alle modstander­e.

– Men det handler i højere grad om at finde en forsvarssp­iller, der kan overlades på egen hånd. En stopper, der ikke taber løbeduelle­rne, når modstander­ne ude i Europa fanger Brøndby i en omstilling, pointerer Stig Tøfting.

Laes mere om Brøndby og Europa på side 6 og 7.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? For langsom
– Hverken Hjörtur Hermannsso­n (th.), Benedikt Röcker eller Paulus Arajuuri er hurtige, når vi taler om europaeisk­e udfordring­er, siger Stig Tøfting.
FOTO: JENS DRESLING For langsom – Hverken Hjörtur Hermannsso­n (th.), Benedikt Röcker eller Paulus Arajuuri er hurtige, når vi taler om europaeisk­e udfordring­er, siger Stig Tøfting.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark