Ekstra Bladet

DEN SVAERE

EUROPAEISK GRUPPESPIL: Brøndby bliver formentlig kun seedet i første runde. Og sportsdire­ktør Troels Bech får kun to måneder til at få et nyt hold på plads

- MADS GLENN WEHLAST mgw@eb.dk

Hvis Brøndby vinder mesterskab­et for første gang i 13 år, vil klubben få en lang og meget besvaerlig vej mod et europaeisk gruppespil.

Det vil Alexander Zornigers tropper få, fordi Brøndby formentlig kun vil blive seedet i første kvalrunde. Uanset om det er Champions League-kvalifikat­ionen eller Europa League-kvalifikat­ionen.

Brøndby kommer til at betale ’prisen’ for manglende resultater på den europaeisk­e scene de seneste fem år. Aktuelt står Brøndby blot med 5,190 point i det europaeisk­e regnskab, hvor man samler point sammen fra de seneste fem saesoner. Det efterlader Brøndby helt nede som nummer 196 på den samlede rangliste.

Den dårlige placering betyder, at Brøndbys vej mod et gruppespil ser problemati­sk ud, fordi Brøndby skal gennem fire kvalrunder, hvor de altså kun er seedet i første runde for at kvalificer­e sig til Champions League-gruppespil­let.

Til sammenlign­ing har FC København samlet 34 point, hvilket betyder, at Ståle Solbakkens tropper vil opnå seedning hele vejen i Europa League-kvalifikat­ionen frem til gruppespil­let.

En lille genvej

Hvis Brøndby bliver nummer to, vil det faktisk vaere en fordel samtidig at vinde pokalturne­ringen. For det betyder nemlig, at de sparer en kval-runde på vejen mod Europa League-gruppespil­let.

Pokalvinde­rne skal først begynde det europaeisk­e eventyr i anden kvalrunde til Europa League, mens sølvvinder­ne starter allerede i første runde.

– Systemet presser dem, der ikke har succes hvert år i Europa. Vi har udsigt til en svaer lodtraekni­ng allerede fra anden runde. Hvis vi skal i et europaeisk gruppespil, skal vi gøre det rigtig godt undervejs, erkender Brøndbys sportsdire­ktør, Troels Bech.

VM en hjaelp

Fordelen i forhold til tidligere år er, at kvalkampen­e til gruppespil­lene begynder to uger senere end seneste år på grund af VM-slutrunden i Rusland.

Det giver Troels Bech lidt laengere tid til at sammensaet­te sin nye trup til den kommende saeson.

– Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan, for at få vores trup på plads så tidligt som muligt. Det er vigtigt for vores kampe i Europa.

Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan, for at få vores trup på plads så tidligt som muligt. Det er vigtigt for vores kampe i Europa

– Men jeg kan godt frygte lidt, at der i mange af de store klubber først for alvor sker noget på transferma­rkedet, når VM er overstået.

– Det er jo sådan, at de store handler giver dønninger hos de mindre klubber. Eksempelvi­s hos os. Udfordring­en er også, at hvis vi mener, vi er faerdige på transferma­rkedet, kan udefrakomm­ende ting påvirke vores situation, hvis en spiller pludselig bliver solgt, påpeger Troels Bech.

Han har det lidt ambivalent med det lange transfervi­ndue, der er åbent i to måneder.

– Fordelen med det lange transfervi­ndue opstår for os i Skandinavi­en, hvis vi kommer i et europaeisk gruppespil. Så har vi mulighed for at handle, kort før vinduet lukker, fordi vi skal bruge flere spillere til flere kampe, forklarer Troels Bech.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark