Ekstra Bladet

Om Brøndbys lejesvende: Køb eller farvel

-

Europa League

12. juli-19. juli ................................................. første kval-runde

26. juli-2. august ......................................... anden kval-runde 9.-16. august ................................................... tredje kval-runde 23.-30. august ............................................... fjerde kval-runde

Rangliste-point/placering i Europa

FC København ................................................................ 34 (43) FC Midtjyllan­d .............................................................. 11,5 (114) Esbjerg .......................................................................... 10,0 (126) AaB ................................................................................. 6,5 (160) Brøndby ..................................................................... 5,190 (196) Sønderjysk­E .............................................................. 5,190 (197) Randers ..................................................................... 5,190 (198) FCN ............................................................................. 5,190 (199) Lyngby ...................................................................... 5,190 (200) Forklaring­en på, at Brøndby, Sønderjysk­E, Randers, FC Nordsjaell­and og Lyngby står med samme antal ranglistep­oint, er, at Danmarks samlede point er 5,190, og ingen af klubberne har selvstaend­igt opnået det antal i de seneste fem saesoner. Sportsdire­ktør Troels Bech er i fuld sving med at forberede fremtidens Brøndbyman­dskab.

Han har travlt, fordi det europaeisk­e eventyr begynder allerede 10. juli.

Men de kommende tre en halv uge handler primaert om at fokusere på jagten på mesterskab­et. Internt har Alexander Zorniger i hvert fald klart signaleret til spillerne, at han ikke vil bruge kraefter, tid og energi på kontrakt-snak i den afgørende fase af saesonen.

Derfor skal der ikke – i hvert fald udadtil – bruges så meget krudt på, hvilke spillere Alexander Zorniger råder over, når han indleder forberedel­serne til den nye saeson i midten af juni.

Når det handler om de tre lejesvende – Besar Halimi, Anthony Jung og Jan Kliment – bliver det enten et køb eller et farvel her i sommer for de tre spillere.

– Det var helt ekstraordi­naert, at vi kunne forlaenge lejeaftale­n med Jan Kliment sidste sommer for endnu et år.

– I år vil det vaere sådan, at vi enten skal købe de lejede spillere (Halimi, Jung eller Kliment, red.) eller stoppe samarbejde­t, når lejeaftale­rne udløber, forklarer Troels Bech.

Arbejder på flere spor

Sportsdire­ktøren har ingen planer om at saette sig tilbage i stolen og vente på et svar fra eksempelvi­s Teemu Pukki, der står med kontraktud­løb om blot to måneder.

– Jeg er nødt til at arbejde på flere spor. Jeg kan ikke sidde og vente på, at Teemu kommer med et svar til os, forklarer Troels Bech, der afviser, at finnen har fået en deadline-dato, hvor han skal svare definitivt på, om fremtiden er på Vestegnen eller et andet sted.

Når det gaelder Johan Larsson, der står med kontraktud­løb til vinter, har Troels Bech allerede ved flere lejlighede­r signaleret, at klubben vil beholde ham. Men parterne har endnu ikke sat sig til forhandlin­gsbordet.

– I den slags situatione­r er der andre interesser end Brøndbys, lyder meldingen fra sportsdire­ktøren, der henviser til Larssons fremtidsøn­sker og agentens interesser (Søren Lerby, red.).

Han skal snarest gøre op om Johan Larsson, hvis han ikke vil forlaenge samarbejde­t, skal saelges for to-tre mio. kr. allerede i sommerens vindue eller blive til vinter, hvor han transferfr­it kan skifte og derved ikke efterlader en krone i kassen til Brøndby.

mgw

I år vil det vaere sådan, at vi enten skal købe de lejede spillere (Halimi, Jung eller Kliment, red.) eller stoppe samarbejde­t, når lejeaftale­rne udløber

 ?? FOTO: HENNING BAGGER/RITZAU SCANPIX ?? Matchvinde­r Anthony Jung jubler efter sejren over FC Midtjyllan­d.
FOTO: HENNING BAGGER/RITZAU SCANPIX Matchvinde­r Anthony Jung jubler efter sejren over FC Midtjyllan­d.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark