Ekstra Bladet

Efter Brøndby-ballade: Klubben leder efter de skyldige

- Jwk@eb.dk

det er de få tosser, der tager opmaerksom­heden vaek fra de mange.

– I har vaeret i en god position inden de sidste kampe. Udefra set kan det virke til, at tanken er tom. Hvad ser du af forklaring fra din stol? Gummiben, manglende rutine?

– Man kan kigge på det med den brille, man helst vil have på. Det er umuligt at forklare. Midtjyllan­d vil gerne male et billede om gummiben. Og tager man den brille på, kan alle jo holde øje med det. Jeg er ikke i stand til at lave en årsagsvurd­ering. Måske er det bare en del af fodboldens vilkår. Måske kan man kun forklare det med, at sådan kan det også gå.

– Men hvis du spørger mig, om de er traette … Det kan jeg ikke afvise. Vi har satanedme spillet mange kampe med høj intensitet. Jeg kan bare se, at havde vi spillet normal overtid mod Horsens, havde vi stået som DM-favorit på mandag, og så var det en anden vinkel, vi kiggede på.

– Jeg kan ikke afvise, at det AOF-kursus, som de har nået at tage i sidste uge over i Herning om gummiben, har påvirket os, når vi nu rent faktisk taber point til sidst. Det kan jeg ikke afvise.

– Men hvis jeg får lov til at vaere lidt mere nøgtern, er der måske bare et årsagsforl­øb, der lyder på, at vi har fået et hold, der er bedre end de fleste, men ikke lige så gode som Midtjyllan­d på dødbolde. Og når vi er inde i fem minutters overtid mod det fysisk staerkeste hold i ligaen, så kan der sgu godt komme ballade i feltet. Laengere behøver den egentlig ikke at vaere. Det smertefuld­e 2-2-resultat var for meget at baere for flere Brøndby-fans, der invaderede banen efter kampen fredag og skabte ubehagelig­e scener, mens der også udbrød slåskampe internt blandt fansene.

Stemningen blev så hed, at TV3’s tilstedeva­erende reportere blev bedt om at forlade banen. Sydøstjyll­ands Politi oplyser, at man anholdt seks fans, der alle blev løsladt samme aften.

Tager afstand

Brøndbys kommunikat­ionschef, Christian Schultz, fortaeller til Ekstra Bladet, at klubben tager afstand til de fans, der trådte ved siden af, mens man samtidigt vil kigge naermere på dem, der eventuelt har forbrudt sig mod reglerne.

– Ligesom spillerne var fansene ekstremt skuffede efter kampen. Måden, nederlaget skete på med to mål i de sidste minutter, var en kaempe skuffelse at sluge for alle. Og vi forstår, at det påvirker fansene efter kampen, men man skal selvfølgel­ig forvalte den skuffelse på en måde, der ikke er destruktiv og ødelaeggen­de, og vi tager staerk afstand fra de episoder, hvor enkelte gik over stregen i det, der var en meget følelsesla­det atmosfaere efter kampen, siger kommunikat­ionschefen og fortsaette­r:

– Vi vil samarbejde taet med de relevante myndighede­r og vaerterne Horsens, ligesom vi ville gøre til alle andre kampe. Alt tilgaengel­igt videomater­iale vil blive gennemgået, og hvis vi finder nogle, der har brudt lovgivning­en eller stadionreg­lementet, vil vi selvfølgel­ig saette ind over for det, lyder det.

En kvinde kom desuden skade efter et fald og måtte en tur på hospitalet, men Sydøstjyll­ands Politi betragter episoden som et uheld.

jwk

 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP ?? Det smertefuld­e 2-2-resultat i Horsens blev for meget for enkelte Brøndby-fans.
FOTO: CLAUS BONNERUP Det smertefuld­e 2-2-resultat i Horsens blev for meget for enkelte Brøndby-fans.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark