Ekstra Bladet

20-årig faengslet for afpresning og haervaerk

- DAN BJERREGAAR­D db@eb.dk

En 20-årig mand af anden etnisk herkomst blev i går for lukkede døre i Københavns Byret varetaegts­faengslet frem til 8. juni. Han er sigtet for afpresning og haervaerk i en sag, hvor to andre i forvejen sidder varetaegts­faengslet.

Den sigtede var iført grå haettetrøj­e, shorts og hvide tennissokk­er i et par sandaler. I hånden holdt han en grå cap, og om sit håndled bar han et guldur.

Han bekraefted­e sin identitet for dommeren og naegtede sig skyldig. Samtidig oplyste han, at han ikke ville udtale sig, før han havde sin rigtige advokat, som han dog ikke kunne huske navnet på.

Anklageren laeste sigtelse op i retten, og ifølge den begik den 20-årige i forening med to medgerning­smaend haervaerk mod en café i Brønshøj. Episoden udspandt sig 4. maj kort før klokken 17, hvor de tre smadrede caféens ruder med en økse.

Angiveligt var haervaerke­t en del af et afpresning­sforsøg, hvor trioen kraevede 15.000-20.000 kroner om måneden fra den kvindelige caféejer. Gerningsma­endene truede blandt andet med at stikke hende ned på gaden, braende caféen ned og bortføre hendes datter.

Dommeren valgte på anklageren­s anmodning at lukke dørene, og derfor kom det ikke til offentligh­edens kendskab, om gerningsma­endene er tilknyttet bandemiljø­et. Regeringen har inviteret Dansk Folkeparti (DF) til forhandlin­ger om et loft over antallet af familiesam­menføringe­r for flygtninge med midlertidi­g beskyttels­esstatus, de såkaldte krigsflygt­ninge, skriver Politiken.

DF har flere gange udtrykt ønske om et sådant loft, der er på vej til at blive indført i Tyskland, hvor man er enedes om kun at tillade 1000 sammenføri­nger om måneden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark