Ekstra Bladet

Jeg ved ikke, hvad politiet laver

-

meter fra Station 1, Københavns MINDRE END 100 store og døgnfunger­ende politistat­ion på den anden side af Halmtorvet, findes en verden, som ligner noget fra et dårligt videospil.

I Kødbyen er der ikke kun trendy restaurant­er, barer og udensdørs-servering.

Kødbyen med udsigt til I UDKANTEN AF førnaevnte Station 1 udspiller der sig dagligt fornedrend­e, udelikate, kriminelle handlinger iscenesat af samfundets bund.

Alkoholike­re, narkomaner og uønskede fremmede udveksler tyvekoster, narkotika og sig selv. I hjørner, også ved højlys dag og på lyse sommerafte­ner, fixes, handles og ’udveksles’ der.

Jeg ved det, for jeg har set det selv.

overrislet selskab passerede vi I ET NOGET scenariern­e, som ligner noget fra spillet ’Grand Theft Auto’.

Fulde maend, der grinede forlegent over de surrealist­iske scener, mens vi gaettede på, hvad politiet lavede lige nu, hvor de åbenlyse kriminelle handlinger skete inden for et minuts raekkevidd­e fra politistat­ionen.

Og jeg ved ikke, hvad politiet laver. Måske sidder betjentene ved deres computer. Måske er de på patrulje på Strøget.

er nogle betjente i gang MED SIKKERHED med deres daglige forsøg på at stoppe hashsalg på Christians­havn.

Hvorfor får det lov at foregå? Har vi givet op? Hvordan stopper vi det? Bruger vi og politiet ressourcer­ne rigtigt? Synes borgerne generelt ikke, at forekomste­n af hårde stoffer, narkotika og indtagelse af dette i gader på torve, parker og baggårde er et mere presserend­e problem, end hash-rygning er?

Jeg har i en enkelt skrevet blog absolut ikke nogen universall­øsning, men jeg er chokeret over, at vi på nogle områder udviser stor handlekraf­t og effektivit­et, når det kommer til brugen af betjente. Eksempelvi­s i førnaevnte aktivitete­r omkring hashsalg, ved graenserne, til fodboldkam­pe og ofte til trafikkont­rol.

dette er uvaesentli­gt. Men JEG SYNES IKKE, der er trods alt kriminalit­et, der er mere utryghedss­kabende og farligere. Og medmindre vi ønsker at øge udgifterne til politiet betragteli­gt, vil opgaverne altid vaere et spørgsmål om ressourcer.

Bruger vi dem godt nok? Eller lukker vi bare øjnene for det, der virker for uoverskuel­igt?

Bruger vi dem godt nok? Eller lukker vi bare øjnene for det, der virker for uoverskuel­igt

som om. Som VI KAN LADE om handlede kvinder, rumaenske lykkeridde­re og misbrugend­e danske kvinder og maend ikke er en del af gadebilled­et. Vi kan byforny, hegne os eller dem ind, vende det blinde øje og døve øre til.

Men det forsvinder problemern­e og mennesker med akut brug for vores hjaelp ikke af!

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Når der er fodboldkam­p i byen, er politiet parat og klarer opgaven med bravur.
FOTO: JENS DRESLING Når der er fodboldkam­p i byen, er politiet parat og klarer opgaven med bravur.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark