Ekstra Bladet

Karrieren gik skaevt

NOGLE MERE ’LOST’ END ANDRE: For 14 år siden kravlede Kate, Sawyer, Hugo, Jack og flere andre ud af et nedstyrtet fly – og det var med til at starte en af de mest opsigtsvae­kkende serier i nyere tid

- ANDERS JENSEN aj@eb.dk FOTO: ALL OVER PRESS

Matthew Fox spillede rollen som Dr. Jack Shephard (118 afsnit)

Skuespille­ren Matthew Fox spillede en meget central rolle som Dr. Jack Shephard i tv-serien ’Lost’. Den 51-årige Fox fik en del medbestemm­else, da han blandt andet var med til at få vedtaget, at Dr. Jack Shephard skulle have en tatovering et bestemt sted.

Efter hans optraeden i serien gik det dog meget skaevt for Fox.

I 2012 blev han anklaget for at have slået en kvindelige buschauffø­r, og det startede en større mediestorm. Det endte med et sagsanlaeg, der dog senere blev droppet. Den kvindelige buschauffø­r, Heather Bormann, påstod, at Fox havde slået hende, da han forsøgte at gå ombord på bussen.

Hovedperso­nen selv valgte at droppe et sagsanlaeg mod kvinden for aereskraen­kelse. 118 episoder optaget over seks år fra 2004 til 2010. ’Lost’ var serien, der delte vandene. Nogle anmeldere skamroste serien, mens andre havde mere kritiske briller på.

Tv-serie-ekspert Tobias Bukkehave mener, at ’Lost’ var noget helt saerligt.

– Den var en af de første serier i den nye bølge, som

Siden den episode har det skuespilma­essigt ikke vaeret en dans på roser for Fox. Han har godt nok efter rollen i ’Lost’ vaeret med i flere forskellig­e produktion­er, men hans seneste filmoptrae­den skal findes i 2015.

Helt skidt ser det dog ikke ud økonomisk for skuespille­ren. Tidligere på året solgte Fox og familien deres luksusvill­a på en 4000 kvadratmet­er grund for 25 millioner kroner. startede i slutningen af 90’erne. Den havde et højt ambitionsn­iveau og et komplicere­t plot, som vi er vant til i dag. Derudover var den overnaturl­ig, som man ikke var vant til dengang.

Tobias Bukkehave fortaeller, at ’Lost’ dog havde sine problemer.

– Serien tog mig til det naeste niveau af min karriere, og jeg laerte en del som skuespille­r, sagde Malcolm David Kelley i forbindels­e med tv-seriens ti-års jubilaeum.

Han er blot i midten af 20’erne, og han har siden sin rolle i ’Lost’ vaeret med i tvserierne ’Bones’, ’The Closer’ og ’Blindspot’.

– Serien havde det problem, at det løb ud i sandet til sidst. Jeg vil dog sige, at de første tre-fire saesoner er noget af det bedste, der er lavet, og hvis man har god smag, kan man stadig lide det, siger han med latter i stemmen.

Alt i alt blev det en meget omdiskuter­et serie, hvor stjernesku­espillerne Matthew Fox, Evangeline Lilly, Jorge Garcia, Malcolm David Kelley og de andre skuespille­re fik deres helt store gennembrud.

Men hvordan har skuespille­rne forvaltet deres store succes efterfølge­nde? Vi giver her et indblik i fire af skuespille­rnes liv, som har udviklet sig noget forskellig­t.

Skuespille­riet er dog ikke det eneste talent, som Malcolm David Kelley besidder. Han er også den ene halvdel af den amerikansk­e popduo MKTO sammen med Tony Oller. Gruppen udgav blandt andet albummet ’Bad Girls’ i 2015.

De første tre-fire saesoner er noget af det bedste, der er lavet

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Matthew Fox er de seneste par år naermest forsvundet ud af filmbranch­en. Malcolm David Kelley har både gang i en skuespil- og musikkarri­ere.
FOTO: ALL OVER PRESS Matthew Fox er de seneste par år naermest forsvundet ud af filmbranch­en. Malcolm David Kelley har både gang i en skuespil- og musikkarri­ere.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark