Ekstra Bladet

Saet pris på Allende

-

Den svenske Nobel-komité uddeler ingen litteratur­pris i år. Årsagen skulle angiveligt vaere noget #metoo-fnidder: Et mandligt jurymedlem skulle efter sigende have sex-generet et kvindeligt jurymedlem, hvorefter alle de øvrige kvinder i Nobel-juryen tog strikketøj­et og skred. Og så blev der ingen litteraer nobelpris i 2018.

Nu har de så et år til at samle sig igen, og hvorfor så ikke nominere den alt for laenge oversete chilenske forfatter Isabel Allende?

Hendes omfattende forfatters­kab, der ikke for intet har meget til faelles med en anden Nobel-pristager, colombians­ke Gabriel Garcia Marquez, har givet hende tusindvis af fans verden over.

Allendes mange og højt skattede bøger med ’Åndernes Hus’ i spidsen er i den grad bestseller­e på højt plan. Så derfor: Se nu at få givet Isabel Allende den cadeau, hun har fortjent. Andet skulle bare mangle! Odd Høyholm Dalstrøget 101 Dyssegård

 ?? FOTO: JACOB EHRBAHN ?? Odd Høyholm føler, den chilenske forfatter er blevet overset i forbindels­e med prisuddeli­nger.
FOTO: JACOB EHRBAHN Odd Høyholm føler, den chilenske forfatter er blevet overset i forbindels­e med prisuddeli­nger.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark