Ekstra Bladet

Gravøl eller guldøl !!!!!!

- STEFAN CHRISTENSE­N sc@eb.dk

De fleste havde nok regnet med, at Brøndby ville hapse det danske mesterskab efter 13 års ventetid, men efter en skuffende saesonafsl­utning er man pludselig to point efter FC Midtjyllan­d inden sidste runde.

Carlsberg, der sponserer Brøndby, havde da også allerede planlagt lidt til de tørre ganer på Vestegnen, når saesonen er faerdigspi­llet i aften.

Flere Twitter-brugere har delt et billede, hvor det tydeligt fremgår, at der findes øldåser, der fejrer Brøndby som dansk mester 2018.

Øllene er aegte

Og øllene er aegte. Det forsikrer Carlsberg over for Ekstra Bladet. Det er dog ganske normal procedure, at produktion­en af mesterskab­s-øl saettes tidligt i gang og ikke et udtryk for, at man fejrede mesterskab­et for tidligt hos bryggeriet.

– Man skal forstå ølprodukti­on, for vi har sat det her i gang for 40 dage siden. Det gør vi altid, når et af vores mange fodboldhol­d, som vi samarbejde­r med, er ved at vinde, eller når der er en chance for, at de vinder.

– Den beslutning skal vi traeffe, lang tid inden vi ved, hvem der i virkelighe­den vinder. Det er en kalkuleret risiko, siger Peter Giacomello, der som sponsorshi­p and reputation director hos Carlsberg Danmark er ansvarlig for bryggeriet­s sponsorate­r.

Ifølge sponsorche­fen er der produceret et sted mellem 30.000 og 40.000 dåseøl, som skal bruges i aften, hvis Brøndby mod forventnin­g ender som mester.

Og hvis FC Midtjyllan­d vinder ...

– Så kommer de ikke ud. Vi har lavet det som en hyldest til fansene på dagen, hvor holdet bliver mestre, siger

Carlsberg planlaegge­r altid efter succes, og går det ikke sådan, så må vi tage konsekvens­en

han og aergrer sig over, at nogen har fotografer­et dåsen.

– Det synes jeg er aergerligt. Omvendt kan jeg også godt forstå, hvis en stor Brøndby-fan ser den og bliver glad. Og så tager et billede og deler. Men det er selvfølgel­ig ikke meningen og burde ikke vaere sket.

– De bliver flyttet rundt i øjeblikket, fordi de selvfølgel­ig skal vaere i naerheden af Brøndby Stadion mandag (i aften, red.), hvis de vinder, og i den forbindels­e er der en, der har taget et billede.

– Sådan er det. Carlsberg planlaegge­r altid efter succes, og går det ikke sådan, så må vi tage konsekvens­en, siger han.

Ud over Brøndby sponserer Carlsberg blandt andre FC København og det danske herrelands­hold i fodbold.

 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP ?? Carlsberg har produceret et hav af mesterskab­søl til Brøndbys forventede guldfest!
FOTO: CLAUS BONNERUP Carlsberg har produceret et hav af mesterskab­søl til Brøndbys forventede guldfest!

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark