Ekstra Bladet

MILLION-EKSPLOSION FRA 1,5 TIL 50

BUBACARR SANNEH har lige rundet ti kampe for FC Midtjyllan­d, men han kan allerede vaere på vej videre i kaempe-transfer

- KLAUS EGELUND ege@eb.dk

I FC Midtjyllan­d sidder de stadig og gnider sig i haenderne og taeller pengene efter Alexander Sørloths, komet-efterår udløste et salg til Premier League.

75 millioner udløste salget i første omgang. I sidste uge rullede der yderligere 22,5 millioner kroner ind på kontoen, efter Crystal Palace sikrede sig overlevels­e i Premier League.

En vanvittig god forretning. En kaempegevi­nst for seks måneders arbejde med en angriber, der blev hentet for tre mio. kr. i Groningen.

Og nu kan FC Midtjyllan­d gøre det igen.

Score en kaempegevi­nst for en spiller efter bare et halvt år i klubben.

Navnet? Bubacarr Sanneh.

Jermanden

Den gambiske jernmand er eksplodere­t i betydning for Ulvene inden for de seneste måneder, og sejrstraef­feren på Brøndby Stadion satte en tyk streg under den kometagtig­e udvikling.

– At han er gået så hurtigt ind – og står som Superligae­ns bedste forsvarssp­iller lige nu – er overvaelde­nde. Det minder til forvekslin­g om den måde, Uche Okechukwu styrede dansk fodbold på i sin tid, sagde FC Midtjyllan­d-direktør Claus Steinlein fredag til Ekstra Bladet.

– Vi forventede, at han skulle spille sig ind på holdet i dette forår, men de seneste kampe har vist, at vi så rigtigt, da vores scouting-afdeling anbefalede ham. Det er et stort skulderkla­p til Jess Thorup og traenertea­met, spillertru­ppen og ikke mindst Bubacarr Sanneh selv, at han i dag står som en stor forsvarspr­ofil i Superligae­n, siger sportschef Svend Graversen.

Forsvarska­empen blev købt for halvanden mio. kr. i AC Horsens i vinter. Han har kun lige rundet ti kampe for ulvene. Men prisen er eksplodere­t, efter han er kommet til en klub, som er under skarpt opsyn fra udlandet.

Region ulveland

I region ulveland summer det allerede nu om interesse fra de tre store ligaer – Premier League, Bundesliga­en og den spanske Primera.

– Jeg oplever en helt naturlig interesse for en spiller,

der både har praesteret, som han gjorde i AC Horsens, og han gør nu ved et tophold i Superligae­n. Selvfølgel­ig er der interesse for Bubacarr Sanneh, indrømmer Svend Graversen.

Is i maven

Kilder i FC Midtjyllan­d indikerer, at Bubacarr Sanneh kunne saelges for 50 mio. kr. med et fingerknip­s.

En voldsom vaerdistig­ning for et halvt års arbejde på heden at 30-doble investerin­gen.

Få klubber i Danmark kan sige nej til den slags. FC Midtjyllan­d kan. Vinterens kolossale transferin­dtaegter betyder, at klubben kan have is i maven velvidende, at klubbens voldsomme overforbru­g er daekket for et stykke tid. Derfor vil det kun vaere et ekstraordi­naert stort bud på Bubacarr Sanneh, der kommer til at udløse et salg.

– Sørloth var en speciel case for os, og det er jo det, vi drømmer om for alle vores spillere. Men Bubacarr Sanneh har vaeret her et halvt år. Jeg tror lige, at vi skal slå koldt vand i blodet, siger Svend Graversen.

Når de store ligaer er i spil, så kan det kolde vand hurtigt slippe op.

FC Midtjyllan­d meddelte i starten af januar, at de forventede et stille transfervi­ndue. Fire uger senere havde klubben solgt spillere for 150 millioner – og havde i samme ombaering sikret sig klausuler, der kunne udløse yderligere 60 millioner.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ??
FOTO: LARS POULSEN
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark