Ekstra Bladet

Derfor er DF afgørende

-

Blå blok besluttede sidste år at nedsaette bo- og gaveafgift­en ved overdragel­se af familievir­ksomheder fra 15 til fem procent i 2020. I år ligger afgiften på syv procent.

Tidligere på måneden foreslog de konservati­ve dog pludselig at afskaffe arveafgift­en helt for virksomhed­er allerede til naeste år.

Det foregik stort opsat i Berlingske, som samtidig havde et interview med Danfoss-formanden Jørgen Mads Clausen. Han forklarede, at mange familieeje­de virksomhed­er frygter at lukke på grund af den forhadte afgift.

Men skal boafgiften for de heldige arvinger til familie- firmaer allerede sløjfes helt i 2019, så kraever det Dansk Folkeparti­s stemmer.

Samtidig er de to andre regeringsp­artier delte i spørgsmåle­t. Venstre vil også gerne fjerne afgiften på generation­sskifte tidligere end 2025 – som er målet i regeringsg­rundlaget. Men Venstre har ikke lagt sig fast på, om det allerede kan ske med finanslove­n for naeste år.

LA har andet fokus

Liberal Alliances finansordf­ører Joachim B. Olsen fastslår direkte, at LA har fokus et andet sted, når det gaelder naeste års finanslov.

– Vi har jo allerede saenket bo- og gaveafgift­en for familieeje­de virksomhed­er. Vi står ved målet i regeringsg­rundlaget om at saenke den til nul frem mod 2025. Men nu gaelder det arveafgift­en for almindelig­e danskere.

– Det har vi fokus på. Så på den kommende finanslov ser vi helst, at pengene bliver brugt på at saenke arveafgift­en for helt almindelig­e lønmodtage­re, forklarer han.

tgs og pma

Stiftet i 1979. 19.000 ansatte.

Ejer: Lars Larsen, første generation. Formue: Lars Larsen, 27,8 mia. kr.

Ecco: Stiftet i 1963. 17.500 ansatte.

Ejer: Hanni Toosbuy Kasprzak, anden generation.

Formue: Hanni Toosbuy Kasprzak, 16,5 mia. kr. Widex: Stiftet i 1956. 3800 ansatte. Ejere: Anders og Søren Westermann samt Jan Tøpholm, anden generation.

Formue: Familien Tøpholm og Westermann, ca. 14 mia. kr.

Danfoss: Stiftet i 1933. 24.000 ansatte.

Ejer: Jørgen Mads Clausen, tredje generation. Formue: Familien Clausen: 13 mia. kr.

Foss: Stiftet i 1956. 1300 ansatte.

Ejer: Peter Foss, anden generation. Formue: Foss-familien, 12,3 mia. kr.

Linak: Stiftet i 1907. 1600 ansatte.

Ejer: Bent Jensen, tredje generation. Formue: Bent Jensen og døtre, 12,3 mia. kr. Haldor Topsøe: Stiftet 1940. 2700 ansatte. Ejer: Henrik Topsøe, anden generation. Formue: Familien Topsøe, 7,2 mia. kr.

AVK: Stiftet i 1941. 2900 ansatte.

Ejer: Niels Aage Kjaer, anden generation. Formue: Niels Aage Kjaer: 3,6 mia. kr. Bagger-Sørensen & Co: Stiftet i 1974.

600 ansatte.

Ejer: Hans-Henrik Horsted Eriksen, tredje generation. Formue: Familien Bagger-Sørensen, 3 mia. kr. Kilde: Berlingske Business, Vaekst i generation­er

På den kommende finanslov ser vi helst, at pengene bliver brugt på at saenke arveafgift­en for helt almindelig­e lønmodtage­re

i

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark