Ekstra Bladet

EKSKAEREST­EN GIK EFTER ANSIGTET

Igen og igen tilgav Michelle sin voldsmand, indtil det en dag var ved at koste hende livet

- CAMILLA MARIE NIELSEN cama@eb.dk

Det er lyden af opgangsdør­en, der smaekkes i, som får Michelle til at stivne.

Hun står i døren til sin trevaerels­es lejlighed i Vanløse og har i få minutter efterladt sin datter i klapvognen ved foden af trappen i opgangen for lige at hente nogle ting, inden de to skal videre.

Uden at tøve vender hun rundt på haelen og løber ned af trapperne fra 2. sal.

Da hun er halvt nede, bliver hendes frygt til virkelighe­d.

I en uge har hun vaeret på flugt fra sin datters far. I dag er det første gang, hun er tilbage i lejlighede­n med sin to år gamle datter. Nu står han foran hende med datteren i sine arme.

– Han løber op af de sidste trappetrin mellem os, og så kommer den første knytnaeve, fortaeller Michelle Walldo om det overfald, der er kulminatio­nen på et årelangt voldeligt forhold.

Løj for alle

29-årige Michelle Walldo er en af de kvinder i Danmark, som i lang tid forblev i volden.

For hende var det drømmen om en kernefamil­ie og kaerlighed­en til voldsmande­n, der igen og igen fik hende til at tilgive misbruget.

Når venner og familie så gennem facaden og spurgte ind til de mange blå maerker og ømme lemmer, havde Michelle altid en undskyldni­ng eller en løgnehisto­rie parat.

Men episoden på trappen i opgangen i juni 2016 bliver sidste gang, hendes 34-årige ekskaerest­e udsaetter hende for vold.

Igen og igen overdaenge­r ekskaerest­en Michelle Walldo med slag i ansigtet og spark på kroppen. Undervejs besvimer hun og vågner først op, da hun er blevet slaebt op ad trapperne og ligger foran sin dør igen.

– Så tager han fat med fingrene kun rundt om min strube og klemmer til, fortaeller Michelle Walldo om episoden, som har givet hende angst og posttrauma­tisk stress (ptsd).

Under overfaldet skriger hun højt, og det får flere naboer til at reagere, men først da hendes mandlige underbo afbryder overfaldet, stopper hendes 34-årige ekskaerest­e slagene og flygter.

Blodige aftryk

I opgangen er hendes blod spredt fra første sal og op til lejlighede­n på 2. sal. Mørkerøde håndtryk, der er trukket hen langs vaeggene vidner om voldsomhed­en af overfaldet, som tilsynelad­ende alene er motiveret af dyb jalousi.

Overfaldet efterlader Michelle Walldo med et knust ansigt.

Under hendes højre øje er knoglen i øjenhulen blevet pulveriser­et, og for at redde hendes syn må laegerne først sy Michelles øje sammen og erstatte knoglen med en jernplade, som nu for evigt vil minde hende om overfaldet.

– Laegerne har sagt, at havde han slået mig en gang mere, ville jeg have mistet synet på det ene øje, fortaeller Michelle Walldo.

Så tager han fat med fingrene kun rundt om min strube og klemmer til

Havde han slået mig en gang mere, ville jeg have mistet synet på det ene øje

 ?? FOTO: PRIVATFOTO OG LINDA JOHANSEN ?? Gennembank­et
– Jeg løj overfor mine venner og familie. Da jeg havde en stor haevet laebe, sagde jeg til min mor, at det var min datter, som ved et uheld havde knaldet baghovedet op i laeben på mig. Andre gange sagde jeg, at jeg var snublet.
FOTO: PRIVATFOTO OG LINDA JOHANSEN Gennembank­et – Jeg løj overfor mine venner og familie. Da jeg havde en stor haevet laebe, sagde jeg til min mor, at det var min datter, som ved et uheld havde knaldet baghovedet op i laeben på mig. Andre gange sagde jeg, at jeg var snublet.
 ?? FOTO: LINDA JOHANSEN ?? – Jeg havde håbet om, at vi kunne blive sammen alle tre, men jeg vidste jo godt, at det aldrig ville blive til noget, siger Michelle Walldo om, hvorfor hun blev i det voldelige forhold.
FOTO: LINDA JOHANSEN – Jeg havde håbet om, at vi kunne blive sammen alle tre, men jeg vidste jo godt, at det aldrig ville blive til noget, siger Michelle Walldo om, hvorfor hun blev i det voldelige forhold.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark