Ekstra Bladet

Vi skal genopfinde os selv

- FOTO: CARTSTEN BUNDGAARD/RITZAU SCANPIX

Hos tv-distributø­ren Boxer TV følger direktør Ulf Lund taet med i, hvordan streaming og nye teknologie­r er med til at flytte kunder. Alligevel ser han positivt på muligheder­ne, hvis ellers branchen forstår at udvikle sig.

– For fem år siden fik branchen et chok over, hvor hurtigt Netflix kom. I dag er Netflix bare en etableret del af virkelighe­den. Så chokket har fortaget sig, og som det ofte er, viser det sig ikke at vaere helt så dramatisk, som man troede.

For fem år siden fik branchen et chok over, hvor hurtigt Netflix kom

– Alle har jo set, at streaming og traditione­lt kabel-tv godt kan sameksiste­re. Det er ikke unormalt, at brugerne har begge dele. Den slags seere er der allerede flest af hos os, forklarer Ulf Lund.

Hos både Boxer TV, men også de store selskaber som YouSee og Stofa har man satset hårdt på at give tv-kunderne et friere pakkevalg.

– Udfordring­en for os er, at Boxer TV vil det frie valg. Så hvis løsningen bare er at skabe nogle endnu større pakker – nu med streaming – så passer det ikke til vores strategi.

– Hvis vi skal udbyde streaming, skal det vaere med respekt for valgfrihed­en. Det betyder også mere for danskerne.

Ifølge Ulf Lund har det frie valg, som naesten alle selskabets 250.000 kunder benytter sig af, givet ’mindre spild’.

– Der er faerre i dag, som har tv-kanaler, de ikke bruger, fordi der er sket en bevaegelse vaek fra pakkerne og over til frit valg.

Han erkender dog, at branchen står over for en kaempe udfordring. Ikke mindst fordi tv-kanaler som DR nu vil vaere deres egen streamingk­anal.

– Hvis DR vaelger at have DRTV som deres primaere kanal ud til danskerne, som deres nye strategi siger, så er det helt nyt og vil koble distributø­rerne af.

– Og hvis de bliver koblet af, bliver de andre tv-kanaler også koblet af, fordi DR har trukket mange andre med ind i tv-pakkerne.

– Hvor er år, tror du?

– Det er et godt spørgsmål. Traditione­lt kabel-tv bliver i hvert fald ikke en voksende forretning, men vil i stedet stille og roligt gå nedad.

– Derfor kigger vi også i Boxer TV på, hvad vi kan gøre.

– Vi har et godt brand og høj tilfredshe­d blandt 250.000 kunder, som vi vil bruge offensivt til at gentaenke os selv.

– Men løsningen kender I ikke?

– Nej, men vi har en ret god idé om, hvordan vi kan integrere streaming i vores udbud uden at gå på kompromis med valgfrihed og enkelthed. I henne om fem-ti

 ??  ?? Ulf Lund fra Boxer TV håber, at han kan holde på sine nuvaerende kunder ved også at tilbyde streaming.
Ulf Lund fra Boxer TV håber, at han kan holde på sine nuvaerende kunder ved også at tilbyde streaming.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark