Ekstra Bladet

FCM vil saette transferre­kord

- KLAUS EGELUND ege@eb.dk

Guldkonfet­tien indhyllede FC Midtjyllan­d-spillerne, da DM-pokalen kom i hus for anden gang på fire år.

Guldregn over en flok guld-ulve, der kan se frem til at klubbens ledelse nu tager et skridt op og manifester­er klubbens position i toppen af dansk fodbold og virkelig investerer i truppen.

Ekstra Bladets informatio­ner peger på, at klubben er på nippet til at saette transferre­kord og udslette de 13 mio. kr., som Vaclav Kadlec kostede i 2015.

Ulvene er nemlig blevet enige med en udenlandsk klub om køb af en stor profil, som hentes ind for et beløb omkring 18 mio. kr.

Hurtig handling

– Vi skal laere det af det seneste mesterskab, at vi skal vaere dygtigere til at bygge videre på det momentum vi har skabt. Det indebaerer, at vi investerer, siger bestyrelse­sformand Rasmus Ankersen.

– Sidst vi blev mester var vi ude og skaere ned to år senere. Vores indstillin­g nu er, at vi gearer op. Det giver mig en tro på succes i Europa. Om det så bliver Champions League eller Europa League, det må vi se, siger Rasmus Ankersen, der bliver lidt mere hemmelighe­dsfuld, når det kommer til detaljerne.

– Vi er klar til at investere og styrke holdet fra toppen. Om nødvendigt så er vi parat til at saette transferre­kord. Hvis den rette spiller er der, så har vi midlerne til at investere, og det kommer vi til at gøre, siger han og lover hurtig handling.

– Giv os lige to-tre dage, så skal vi nok vaere klar med noget – måske ikke så meget et navn for folk i almindelig­hed, men af gavn, når vi ser ham på banen.

– Så I henter Mukhtar nu?

– Det kunne man godt forestille sig, griner den glade bestyrelse­sformand, der afviser, at han var indstillet på at vinterens kongesalg af spillere for taet på 160 mio. jeres Hany kr. ville koste guldet.

– Vi bliver nødt til at taenke lidt laengere end den naeste kamp, når vi driver en fodboldklu­b, og vi kunne på en måde fremtidssi­kre os ved at saelge de spillere i vinter.

– Vi følte ikke vi havde solgt guldet, og vi gik ud og meldte ud, at vores mål var at vinde guldet, og vi stod ved det. Men det varmer da at have sat transferre­kord og pointrekor­d, smiler han

Det så mørkt ud

– Jeg troede på, at det kunne lade sig gøre, men det er klart, at det eneste, der ikke måtte ske, da vi solgte Alexander Sørloth, var, at Paul Onuachu blev skadet – og det skete. Da det skete da blev udsigterne noget mørkere, og man får jo ikke så mange point uden at have marginaler­ne på sin side. Det har vi også haft, erkender Rasmus Ankersen og taenker tilbage på ridtet mod guldet.

Vi er klar til at investere og styrke holdet fra toppen. Om nødvendigt så er vi parat til at saette transferre­kord

– Det er en oplevelse at vinde mesterskab­et denne gang, fordi det har vaeret højspaendt helt til sidst. I dag er det jo en grim fodboldkam­p, men heldigvis slår vi til med en af vores store stygge dødbolde og fik det lukket. Det har vaeret en anden rejse, og jeg er stolt af det, siger han og pointerer at holdet havde fordel af den måde saesonen udviklede sig.

– Det er et andet psykologis­k spil, når vi kommer bagfra. Vi kunne spille frit, og så måtte det raekke så langt, det nu var muligt. For tre dage siden vidste vi ikke, at vi skulle stå her, så vi har slet ikke haft mulighed for at taenke over det. Og så havde vi en del spillere, der havde prøvet det før. Det betød også en del.

Karakterer

Marcus Bobjerg .................. 4 Mads Juel Andersen .......... 3 Delphin Tshiembe .............. 5 Alexander Ludwig .............. 4 Rune Frantsen ................... 4 Jonas Thorsen .................... 3 Bjarke Jacobsen ................. 4 Ayo Simon Okosun ............ 3 Mikkel Qvist (65) ................ 2 Hallur Hansson (80) .......... 2 Kjartan Finnbogaso­n (65) . 2 (80) Jonas Borring ............. -1 (65) Oliver Drost ................ 3 (65) Thomas Kortegaard ... 3 Gennemsnit ..................... 3.2

Kort

Mikkel Qvist, ACH (gult 34), Alexander Ludwig, ACH (gult 44)

Dommer

Michael Tykgaard, karakter: 4

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Bestyrelse­sformand Rasmus Ankersen var også med, da FC Midtjyllan­d sidst vandt guld.
FOTO: LARS POULSEN Bestyrelse­sformand Rasmus Ankersen var også med, da FC Midtjyllan­d sidst vandt guld.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark