Ekstra Bladet

JEG HAR BARE LYST TIL

– Vi smed selv guldet vaek, men jeg er alligevel stolt over det faellesska­b, vi har skabt over den seneste saeson

- MADS GLENN WEHLAST GISLE THORSEN FOTO: LARS POULSEN mgw@eb.dk; gisle@eb.dk

Christian Nørgaard holder tårerne tilbage, men stemmen knaekker over flere gange.

Han kigger ned i jorden og kan ikke juble over sølvmedalj­en. Billedet på Christian Nørgaard efter afslutning­en på Superligae­n kan skaeres ud på følgende måde: Vis mig en tilfreds nummer to, og jeg vil vise dig den evige taber.

Christian Nørgaard vandt ingen sølvmedalj­e. Han var med til at smide guldet vaek. Direkte i armene på FC Midtjyllan­d.

Helt udkørt

Brøndby-profilen er stadig ramt. Meget ramt over hele afslutning­en på Superligae­n. På den indre harddisk kører stadig to billeder for ham, når han spoler en uge tilbage på nethinden: Scoringen til FC Midtjyllan­d efter hjørnespar­k og udligninge­n fra Horsens i sidste sekunder i fredags.

– Jeg var udkørt og helt graedefaer­dig fredag aften, efter vi havde smidt det hele vaek i sidste sekund, siger Christian Nørgaard efter saesonens sidste kamp, hvor 1-1 mod AaB ikke fik den fjerneste betydning i guldkampen.

– Det gør lidt ondt det hele. Jeg havde bare lyst til at graede. Vi ville så gerne have vundet det her mesterskab, vi førte med fem point, men smed det hele vaek til sidst.

– Men vi må erkende, det er imponerend­e, hvad FC Midtjyllan­d har leveret i slutfasen. Vi stod ikke distancen, mens de bare vandt det hele, analyserer Christian Nørgaard.

Sommerferi­e

Han går på sommerferi­e frem til 13. juni og efter de signaler, han tidligere har sendt via Ekstra Bladet, skal den nye saeson også foregå i Brøndby. Kontrakten udløber i 2020, men han sigter mod en ny saeson på Vestegnen.

Talentet er nu blevet til en profil. En af Superligae­ns mest markante. Som midtbanekr­iger, bolderobre­r og blandt ligaens bedste som defensivt omdrejning­spunkt.

– Vi er nødt til at kigge fremad. Vi har taget et kaempe skridt og skabt en helt ny tro her på Vestegnen.

– Sølvet symboliser­er ikke så meget i sig selv. Det er mere den måde vi har fået Vestegnen op at ringe på. Det betyder rigtig meget for mig. For alle. Jeg er stolt af at vaere en del af sådan en klub og

Vi har taget et kaempe skridt og skabt en helt ny tro her på Vestegnen

ikke mindst faellesska­b. Når vi kigger tilbage, kan vi vaere stolte af at have vundet en titel. Men lige nu gør det virkelig ondt, fordi vi var så taet på, siger Christian Nørgaard.

Når midtbanesl­ideren saetter sig op i helikopter­en og analyserer, hvad der gik galt i slutfasen, er konklusion­en ikke krystalkla­r.

– Det mentale pres er ikke forklaring­en på, at vi smed mesterskab­et vaek. Måske har den manglende erfaring hos os spillere haft en betydning. Omvendt har vi jo vaeret meget aergerrige for at vinde noget, siger han og slår fast:

– Sidste år fik vi to sølvmedalj­er, i år fik vi guld og sølv (pokal og Superligae­n). Naeste år må vi tage to guldmedalj­er, smiler han.

Brød sammen

Hele Brøndby-truppen har vaeret ramt efter nedturen i Horsens. Enkelte mere end andre. Men alle har vaeret meget påvirket af oplevelsen. Kasper Fisker var en af dem, der brød helt sammen lørdag morgen på hotelvaere­lset oven på oplevelsen.

– Det er den vaerste følelse, jeg har haft. Jeg lå og graed på hotelvaere­lset lørdag morgen, da det gik op for mig.

– Jeg ringede hjem tidligt lørdag morgen og snakkede med min datter. Derefter brød jeg sammen. Jeg blev virkelig påvirket, forklarer Kasper Fisker, der kalder saesonafsl­utningen for sin største skuffelse nogensinde.

 ??  ?? GrådkvaltC­hristian Nørgaard var helt nede, da det tabte guld var en kendsgerni­ng.
GrådkvaltC­hristian Nørgaard var helt nede, da det tabte guld var en kendsgerni­ng.
 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Brøndbys Benedikt Röcker var om nogen en slagen kriger efter kampen mod AaB.
FOTO: LARS POULSEN Brøndbys Benedikt Röcker var om nogen en slagen kriger efter kampen mod AaB.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark