Ekstra Bladet

HELSINGØRS MARERIDT

– Det er horribelt og forfaerdel­igt i dag, men i morgen rejser vi os

-

Det var langtfra behagelige scener, der mødte Christian Lønstrup i FC Helsingørs omklaednin­gsrum kort efter det hjerteskae­rende nederlag i Silkeborg.

Komplet stilhed – kun afbrudt af lyden fra de spillere, der ikke kunne holde tårerne tilbage oven på det faktum, at FC Helsingør i naeste saeson skal spille i 1. division i stedet for Superligae­n.

Saerligt måden, Helsingørs saeson blev beseglet på, gjorde ondt.

– Jeg talte fire store chancer, vi skulle have scoret på i den sindssyge indianer-afslutning på fodboldkam­pen. To af dem reddede Silkeborg på stregen. Jeg troede, jeg havde oplevet det maksimale inden for følelsesre­gisteret i fodbold, men det blev toppet i Silkeborg. Det blev lidt af et mareridt, sagde Christian Lønstrup, der dog var fattet i nederlaget­s, skuffelsen­s og nedrykning­ens stund.

Naermest en begravelse

– Sidste år havde vi marginaler­ne og medgangen i playoff mod Viborg. Der blev det til en fest. Det har det vaeret meget af saesonen. I dag (mandag, red.) blev det naermere en begravelse. Jeg har så ondt af spillerne, for de sad og graed i omklaednin­gsrummet med kramper efter en mandfolke-indsats. Vi var ikke rutinerede nok i slutfasen hverken mod Randers eller Silkeborg, og derfor skal vi tilbage i 1. division, lød det fra Christian Lønstrup.

Bag cheftraene­ren løb de skuffede Helsingør spillere af kunstgraes­set, mens direktør Janus Kyhl lagde en trøstende arm om dem, der havde mest brug for det.

Det er ikke så saert, der var behov for en krammer til spillerne, for det er svaert at finde ord for den afslutning i Silkeborg, hvor målene bare blev ved med at flyve ind, da man troede, hjemmehold­et havde styr på sagerne.

Stiler mod comeback

Nu ville skaebnen, at Nicolas Mortensen sparkede over mål fra kort hold, og at Tobias Salquist reddede bolden på stregen to gange. Derfor må undertippe­de Helsingør tilbage til 1. division, hvor stort set alle eksperter og fans spåede, at saesonen ville slutte.

Men man har fået smag for Superliga i Helsingør, og nedrykkern­e stiler efter et hurtigt comeback.

– Det er horribelt og forfaerdel­igt i dag, men i morgen rejser vi os. Vi har laert, at Superligae­n er ubarmhjert­ig, men selv om det er en dyr lektie, så kan vi bruge den, sagde direktør Janus Kyhl og fortsatte, selv om han kunne høre Silkeborgl­ejren synge ’hvem var det, der vandt i dag’ få meter derfra.

– Vi har virkelig rykket os. Der har vaeret store nederlag denne saeson, men jeg mener, vi har fået lukket hullet mellem os og de øvrige bundhold i Superligae­n. Selv om vi får en økonomisk lussing, så tror jeg, vi kan holde sammen på truppen, og vi går efter en hurtig oprykning igen.

– Når vi rykker op, så har vi et nyt stadion parat, og så er der ingen, der kommer til at grine ad Helsingør igen.

Jeg talte fire store chancer, vi skulle have scoret på i den sindssyge indianer-afslutning

De sad og graed i omklaednin­gsrummet med kramper efter en mandfolke-indsats

 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE FOTO: ERNST VAN NORDE ?? Helsingørs Christian Køhler forlader banen i Silkeborg i dyb skuffelse.
Livline til SIF Silkeborgs Jeppe Okkels jubler. SIF har sikret sig endnu en chance for at blive i Superligae­n, mens Helsingør definitivt er ude.
FOTO: ERNST VAN NORDE FOTO: ERNST VAN NORDE Helsingørs Christian Køhler forlader banen i Silkeborg i dyb skuffelse. Livline til SIF Silkeborgs Jeppe Okkels jubler. SIF har sikret sig endnu en chance for at blive i Superligae­n, mens Helsingør definitivt er ude.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark