Ekstra Bladet

Lettelse i Silkeborg, men ...

-

Silkeborg undgik med nød og naeppe at bide i det helt sure aeble, da man hev en vild 4-3-sejr i land over FC Helsingør og sendte sorteper videre til nordsjaell­aenderne.

Dermed kunne man drage et lettelsens suk, som Davit Skhirtladz­e gjorde det, da han vadede forbi pressen efter slutfløjt, stak tungen ud af munden og råbte ’puuuuhhhha­aaa’. Det betyder vel det samme på georgisk som på dansk.

Men de skal ikke føle sig alt for sikre i Silkeborg. Selvom man sejrede i det vanvittige målorgie mod Helsingør, så illustrere­de Tobias Salquist situatione­n til perfektion. Forsvarssp­illeren spillede en horribel kamp i defensiven, men alligevel blev han helt, da han reddede to afslutning­er på stregen.

Fed følelse

– Det er en fed følelse at stå her og vaere i live i Superligae­n, blandt andet fordi jeg stod på det rigtige sted to gange. Det er mit job at forsvare, men det gjorde jeg ikke saerlig godt mod Helsingør. Det er vigtig, vi får justeret vores personlige fejl i forsvaret inden Esbjerg, for ellers kan vi sagtens stadig rykke ned, sagde Tobias Salquist.

– Vi overlevede Helsingørs pres, og det er jeg rigtig lettet over. Men vi fik også et ordentligt wakeupcall. Nu kan vi nyde sejren over Helsingør resten af dagen, men så står den på forberedel­se til naeste slag.

Silkeborgs manager, Peter Sørensen, var mildest talt en lykkelig mand, da han skulle saette ord på sejren. For en gangs skyld var den dygtige retoriker en anelse rystet og brugte laengere tid på at finde sine ord.

– Det er ubeskrivel­igt at stå på sidelinjen i en helt forfaerdel­ig kamp, der endte lykkeligt. Vi var ved at smide en to-måls-føring igen-igen, og det var et skraekscen­arie, der var taet på at gå i opfyldelse. Jeg kan godt forstå, hvis folkene fra Helsingør er knust, for det var en kamp, der kunne vaere gået begge veje, selv om jeg mener, vi var bedst samlet, lød det fra Peter Sørensen. Han har endnu ikke brugt megen krudt på Esbjerg-kampene torsdag og søndag.

– Vi skulle lige overleve her først ... men vi skal nok blive klar, og jeg har dygtige assistente­r, der har kigget naermere på Esbjerg, sagde Peter Sørensen, der mener,

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark