Ekstra Bladet

Teenagetae­v til storebror

-

Kasper Hjulmand vil forsøge at holde lidt laengere på stortalent­erne, mens Ståle Solbakken gruer for en skaebnefre­dag

Såvel deres mimik som deres retorik sagde det hele efter nullerten, der landede bronzen og en europaeisk billet i Farum.

For det var på alle måder lillebror, der snød storebror, da udviklings­klubben FC Nordsjaell­and distancere­de købeklubbe­n FC København.

Mega-pres

Skuffede Ståle Solbakken talte om mega-pres i fredagens kamp mod enten AGF eller Sønderjysk­E for at skaffe europaeisk adgang, mens Kasper Hjulmand talte om perspektiv­et i den helt anderledes måde, han forsøger at fremelske succes på.

– Det er en kaempe praestatio­n at slutte foran FCK. Vi er en humlebi, der kan flyve. De er Danmarks største klub, men vi har ikke tabt til dem her i fem år og også slået dem i Parken.

– Det viser, at vi kan noget med vores koncept. Det er en kaempe tilfredsst­illelse at kunne lande foran dem, som er kaempestor­e, sagde Hjulmand.

Talentafga­ngen

I modsaetnin­g til kollegaen, der om nødvendigt kan traekke en stor transfer-check op, håber han fromt på, at han fremover kan forhale den uafladelig­e talent-afgang fra klubben.

– Vi skal have fundet en model, hvor vi kan udsaette salg et halvt til et helt år, så vi kan komme helt op og spille med. Det kraever, at forretning­en kommer med, og at vi får slået mønt på alle de fantastisk­e ting, der sker i klubben. At nye partnere kan se, hvad der foregår, sagde Hjulmand, der dog nok må se et par sommersalg i øjnene.

– Men jeg glaeder mig til at praesenter­e et nyt kuld og et spil, der er endnu hurtigere, endnu mere aggressivt og endnu mere målsøgende end det, vi har set i denne saeson.

– Hvis vi skal gøre det bedre end bronze, så er det det, der kraeves. Havde vi haft nogle af dem, vi har solgt i år, så er jeg helt sikker på, at vi havde vundet, lød det med et bredt bronzesmil.

Småt med smil

FC København-kollegaen var ikke i naerheden af at smile, selv om han igen erklaerede sig tilfreds med foråret og den trup, som ifølge ham kun skal have enkelte justeringe­r.

Til gengaeld er det livsvigtig­t, at holdet ikke snubler fredag i Parken.

– Fjerdeplad­sen må vi leve med. Europa er det vigtigste for os. Selvfølgel­ig vil vi hellere have bronze, men det vigtige for os er at spille i Europa. Der er mega-pres på os nu. Det vil vaere et mega-slag hvis vi ikke klarer det.

En sejr vil til gengaeld vaere et springbrae­t til en stor saeson, føler han.

– Jeg er optimistis­k i forhold til fremtiden. Men vi skal jo score mål. Vi dominerer, og det er ikke tilfaeldig­t, at modstander­nes målmand er deres bedste hver gang. Vi skaber mere end chancer nok til at vinde.

– Vi vil vaere med helt fremme og taet på guldet naeste år. Og jeg tror, vi tager det.

Mens sejrssange­n gjaldede fra kabinen, kunne Hjulmand konstatere:

– Jeg er megastolt over det her hold, som er det yngste i Europa. Vi har otte-ni akademispi­llere på banen. Jeg er så stolt over at kunne stå med bronzen et point foran en klub som FCK.

 ?? FOTO: PHILIP DAVALI ?? 0-0-’sejr’ til FCN
0-0 men masser af fight – som her mellem FCN’s Mikkel Damsgaard og FCK’s Pierre Bengtsson – om pladsen i EuroLeague, der endte i Farum.
FOTO: PHILIP DAVALI 0-0-’sejr’ til FCN 0-0 men masser af fight – som her mellem FCN’s Mikkel Damsgaard og FCK’s Pierre Bengtsson – om pladsen i EuroLeague, der endte i Farum.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark