Ekstra Bladet

67-årig eks-laerer bestilte sexovergre­b på treårige

-

En 67-årig mand er ved Retten i Viborg i går blevet idømt seks års faengsel i en sag, hvor han var anklaget for seksuelle overgreb på sine to døtre samt at have dikteret seksuelle overgreb på små børn over nettet.

Manden var anklaget for voldtaegts­forsøg, andet seksuelt forhold end samleje og blufaerdig­hedskraenk­else mod den ene pige. Den anden pige var han tiltalt for at have tvunget til andet seksuelt forhold og også for at have blufaerdig­hedskraenk­et.

Han blev kun dømt for andet seksuelt forhold end samleje imod det ene barn i et tilfaelde og for blufaerdig­hedskraenk­else mod den anden pige i et tilfaelde. Begge overgreb filmede faren.

Pigerne var seks og syv år gamle.

Foruden overgreben­e mod sine egne døtre beordrede manden gennem videochats også overgreb på asiatiske børn. Børnene var ned til tre år.

Her kendte retten manden skyldig i det fleste forhold, oplyser anklageren – bl.a. medvirken til en egentlig voldtaegt af en dreng på cirka tre år.

Kraevede forvaring

I retten fortalte faren, at det var filippinsk­e børn. Han erkendte at have haft kontakt til børnenes mødre, men han naegtede, at han beordrede, at kvinderne forgreb sig på børnene.

Anklager Pia Koudahl havde kraevet faren idømt forvaring, som er en tidsubeste­mt straf, der gives til saerligt farlige personer. Det slipper manden dog for. Ifølge anklageren skyldes det bl.a., at retten har lagt vaegt på, at han ikke tidligere er straffet.

Samlet har det lange anklageskr­ift mod faren talt ikke faerre end 74 forhold.

Faren har naegtet sig skyldig, og han har nu 14 dage til at taenke over, om han vil anke dommen.

Ifølge Viborg Stifts Folkeblad har han tidligere arbejdet som laerer i mange år.

Med dommen fratages han retten til at arbejde eller bo med børn.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark