Ekstra Bladet

Grill-kaptajnens bedste tricks

-

Ekstra Bladet har bedt kaptajnen for Det Danske Grilllands­hold, Anders Jensen, afsløre sine tricks til det saftigste grillkød.

– Jeg pensler kødet med få dråber olie, inden jeg kommer det på grillen. Dermed undgår jeg, at kødet braender fast. Kødet skal ikke sejle i olie, siger han.

Grillen skal vaere glohed

– Og jeg undlader at marinere kødet, for marinade braender hurtigt fast. I stedet marinerer jeg det ved at lade det hvile i lidt kryddersmø­r, når det er stegt. Andre gange lader jeg gaesterne marinere kødet ved bordet. Det kan man fint gøre.

– Prik 10-12 huller i pølserne for at undgå, at pølsen spraekker. Prik ikke med en gaffel, da de taette huller kan få pølsen til at spraekke, anbefaler Jensen.

– Sørg endelig for, at grillen er glohed og ikke ryger. Der bliver kødet ordentligt stegt og får en flot sprød stegeskorp­e. Mange koger desvaerre kødet på en lunken grill.

– Forsteg gerne kødet, også gerne pølserne. Det tager de ikke skade af, tvaertimod. Giv det så lidt varme, inden det skal serveres. Dermed er det muligt at servere et større udvalg af kød samtidig, siger grill-kaptajnen.

– Lad endelig kødet hvile et par minutter, inden du serverer det. Under stegningen traekker kødsaften mod bøffens midte. Når du lader kødet hvile, fordeler det sig igen i hele stykket.

– Anerkend, at det kraever et enormt overblik at grille. Vaer derfor ikke bleg for at bede andre om hjaelp til eksempelvi­s at hente en ren tang eller serverings­bakke, siger han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark