Ekstra Bladet

LTF-MEDLEM UDVISES

SELVOM HAN HAR BARN I DANMARK: Højesteret lagde vaegt på, at den dømte taler og forstår arabisk, samt at han er vokset op med arabiske skikke

- ANDREAS WENTOFT aw@eb.dk

Et 30-årigt medlem af banden Loyal To Familia (LTF) er i går blevet udvist af Danmark.

Manden har fået en ubetinget udvisning med indrejsefo­rbud i seks år. Dermed er dommen i Højesteret en anden end både by- og landsret.

Her vurderede man, at en ubetinget udvisning ikke kunne komme på tale, blandt andet fordi manden kom til Danmark som fireårig som statsløs palaestine­nser fra Libanon.

Ved Østre Landsret blev han idømt otte måneders faengsel og en betinget udvisning for to tilfaelde af trusler mod vidner og et tilfaelde af afpresning.

Højesteret udelukkend­e behandlede spørgsmåle­t om udvisning. Her lagde de blandt andet vaegt på, at den dømte taler og forstår arabisk, samt at han er vokset op med arabiske skikke og normer.

LTF-medlemmet har sagt, at hverken han eller hans familie har vaeret i Libanon, siden de flygtede, og at han ingen familiemed­lemmer eller kontakter har i landet. Derfor mener han, at han har ringe forudsaetn­inger for at klare sig i Libanon.

Et imponerend­e CV

Højesteret lagde dog vaegt på hans lange, kriminelle ’cv’ med forskellig­e domme, der handler om alt lige fra tyveri og vidnetrusl­er til grov vold og våbenbesid­delse.

Det fremgår af dommen, at hans rigtige cv ikke er naer så imponerend­e. Efter forskellig­t arbejde, har han ikke haft kontakt til det ordinaere arbejdsmar­ked i mere end 10 år og har modtaget kontanthja­elp siden 2005.

LTF-medlemmet har et barn og er i fast forhold. Men Højesteret lagde vaegt på, at barnet blev undfanget, mens parret var bevidste om, at den dømte risikerede at blive udvist.

Den dømte har haft en times samvaer med barnet hver 14. dag siden fødslen.

Højesteret haeftede sig også ved, at mandens tilknytnin­g til LTF, ’der blandt andet i kraft af en alvorlig konflikt med rivalisere­nde bander med indbyrdes drab og drabsforsø­g, har skabt betydelig utryghed i offentligh­eden’, skriver Højesteret.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark