Ekstra Bladet

Brothas-leder også udvist

-

En af de helt centrale personer i sidste års bandekonfl­ikt i København blev i går i Østre Landsret idømt to års faengsel og udvisning for bestandigt.

Det var den 33-årige Mohamed El Addouti – talsmand for banden Brothas – der blev dømt for at have vaeret i besiddelse af en skarpladt halvautoma­tisk pistol.

Pistolen blev i juli 2016 brugt i forbindels­e med nedskydnin­gen af en 20-årig mand i Lyngby. Offeret blev ramt i laenden, men overlevede.

Sagen tog sit udspring 17. oktober 2016, da politiet stormede en lejlighed i Birkerød. Her lå en taske med ammunition, og i et buskads 15-20 meter vaek fandt betjente efterfølge­nde et skarpladt våben.

El Addouti, der går under navnet Mo, er fra Marokko, men han har gennem sagen afvist, at han kunne tale sproget. Det skulle tale imod en udvisning, da han ville have svaert ved at klare sig i landet.

Forstod udmaerket sproget

En tolk har derfor vaeret indkaldt i retten som ekspertvid­ne.

Da anklageren afspillede telefonafl­ytninger, som politiet var kommet i besiddelse af, kunne tolken dog bekraefte, at bandemedle­mmet snildt kunne føre en samtale på marokkansk.

Da Retten i Lyngby behandlede sagen, blev han frifundet, mens to andre blev dømt for grov vold for nedskydnin­gen af den 20-årige.

I landsrette­n blev den ene senere dømt for drabsforsø­g, mens den anden alene blev dømt for våbenbesid­delse.

El Addouti har under hele sagen naegtet sig skyldig. Hans forsvarer, Anders Schønneman­n Olsen, oplyser, at man vil forsøge at få dommen prøvet ved Højesteret.

– Vi finder det rigtigst, at Højesteret får lov til at se på sagen, siger han.

Skyld afgjort

Det kraever i givet fald en tilladelse fra Procesbevi­llingsnaev­net, og Højesteret kan kun tage stilling til straffen. Skyldsspør­gsmålet er endeligt afgjort.I sin tid i Brothas har Mo ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r vaeret med i de fleste af de banderelat­erede konflikter, der i de år udspandt sig i København og omegn.

Hells Angels, Bandidos og den davaerende Blågårds Plads-bande er blot nogle af dem, Mo og Brothas har krydset klinger med gennem tiden. db@eb.dk/ritzau

 ?? FOTO: JAKOB JØRGENSEN ?? En 30-årig LTF’er har vaeret i Danmark siden han var fire år, men nu har Højesteret givet ham det røde kort og udvist ham af landet for de naeste seks år.
FOTO: JAKOB JØRGENSEN En 30-årig LTF’er har vaeret i Danmark siden han var fire år, men nu har Højesteret givet ham det røde kort og udvist ham af landet for de naeste seks år.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark