Ekstra Bladet

Varmen koster kunder

FEM GRADER FOR MEGET: Restaurati­onerne ved Åen i Aarhus jubler ikke over varmebølge­n, fordi den får folk til at søge andre steder hen

- TORBEN RASK FOTO: ERNST VAN NORDE trl@eb.dk

Café Alimento ved Åen i det centrale Aarhus har ikke en eneste gaest, da Ekstra Bladet kigger forbi.

Kun stedets fuldtidsan­satte tjener, Farhan Raziani, har fundet vej til sin arbejdspla­ds igennem de seneste fem år, og han har derfor god tid til at snakke om netop manglen på gaester på en af Aarhus’ dyreste adresser.

– Det er ikke kun varmen, men også udviklinge­n med, at alt for mange caféer og restaurant­er har slået dørene op i Aarhus i de seneste år. Der er simpelthen alt for mange caféer og restaurant­er til det kundeunder­lag, der er, og nogle vil knaekke halsen i de kommende år, siger Farhan Raziani.

Han hverken tror eller håber, at Café Alimento, der har ligget i smørhullet langs Åen siden 1996, bliver en af dem, der må dreje nøglen om.

Tomme borde

– Det er ikke normalt, at vi ikke har en eneste gaest på dette tidspunkt af dagen. Jeg tror, det er, fordi folk ligger ved stranden i stedet for, siger den 31-årige tjener.

Et par hundrede meter fra Café Alimento daekker Cross Café & Restaurant hjørnet ud til Immervad og Magasin.

Med termometre­t på plussiden af 25 grader er der dog forbavsend­e mange tomme borde og stole både inde og ude.

– De første dage med varme som nu, var det positivt for os, og vi havde flere gaester end normalt på dette tidspunkt. Men nu, hvor der efterhånde­n er gået knap et par uger med den her vejrtype, så bliver det desvaerre negativt for os, og vi får faerre gaester end normalt, siger Mads Døssing, der er daglig leder af Cross Café & Restaurant.

– Når vi når op omkring de 25 grader, tager folk andre steder hen som på stranden, eller de bliver hjemme. Vi vil hellere nøjes med 18-22 grader. Det er perfekt for en café som vores, tilføjer han.

Et minus

Midt imellem Cross Café & Restaurant og mennesketo­mme Café Alimento ligger Rømer, hvis indehaver også ejer Restaurant Grappa og Café Viggo i nabolaget.

Ejeren, Uffe Jakobsen, er dog ikke til stede, så Rømers barchef, Michelle Bang, giver sin vurdering af det varme vejrs indflydels­e på antallet af gaester i de tre restaurati­oner.

– Vi kan godt maerke, at folk søger andre steder hen på det her tidspunkt af dagen. I begyndelse­n havde varmen også en positiv effekt hos os, men nu, hvor den har varet ved i et par uger, er den blevet til et minus for os her om eftermidda­gen.

– Til gengaeld har vi flere gaester om aftenen, og det glaeder vi os saerlig meget over her på Rømer, fordi vi har så stort et udeareal, siger Michelle Bang.

 ??  ?? Mutters alene
Farhan Raziani var mutters alene på Café Alimento, hvor han arbejder som tjener, da Ekstra Bladet besøgte caféen i det centrale Aarhus i det varme maj-vejr.
Mutters alene Farhan Raziani var mutters alene på Café Alimento, hvor han arbejder som tjener, da Ekstra Bladet besøgte caféen i det centrale Aarhus i det varme maj-vejr.
 ??  ?? – Varmen er med til at skabe en naermest sydlandsk stemning, siger barchef Michelle Bang.
– Varmen er med til at skabe en naermest sydlandsk stemning, siger barchef Michelle Bang.
 ??  ?? – Når vi når op omkring de 25 grader, tager folk andre steder hen som på stranden, eller de bliver hjemme, siger Mads Døssing, leder af Cross Café & Restaurant.
– Når vi når op omkring de 25 grader, tager folk andre steder hen som på stranden, eller de bliver hjemme, siger Mads Døssing, leder af Cross Café & Restaurant.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark