Ekstra Bladet

Nu vil den sigtede løslades

– Vi kaerer min klients faengsling til landsrette­n, siger forsvarer for den faengslede slovak, efter K-formandens forlovede er blevet genafhørt, og politiet har set overvågnin­gs-video fra gerningsst­edet

- PER MATHIESSEN pma@eb.dk

Nye oplysninge­r fra politiets efterforsk­ning betyder, at den 34-årige slovakiske advokat – som sidder varetaegts­faengslet for vold og er sigtet for en hadforbryd­else begået mod justitsmin­ister Søren Papes (K) forlovede Josue Medina Vásquez – nu vil kaere sin faengsling til Østre Landsret.

Det oplyser hans forsvarer Michael Sahl Nielsen til Ekstra Bladet.

– Jeg kommer lige fra Vestre Faengsel, hvor jeg har talt med min klient. Der er det nye, at der her til morgen lå nogle politirapp­orter til mig. Jeg har laest dem igennem – og så har jeg vaeret ude hos min klient og sagt til ham, at jeg synes, vi skal gå i landsrette­n og kaere varetaegts­faengsling­en, forklarer han.

– Det er han enig i, og så bliver det sådan. Der er efter min opfattelse vaesentlig­e nye oplysninge­r, som bestemt ikke skader min klient. Jeg afleverer kaereskrif­tet til landsrette­n i morgen inden middag, siger Michael Sahl Nielsen, der ikke vil oplyse til Ekstra Bladet, hvad der er nyt i politirapp­orterne.

Papes forlovede afhørt igen

Københavns Politi oplyste i onsdags til Ekstra Bladet, at man havde sikret sig overvågnin­gsvideo fra LA Bar i København, hvor episoden fandt sted – og at begge sagens parter – den faengslede og Josue Medina Vásquez – fandtes på materialet.

Politikomm­issaer Robert Jensen fra Københavns Politi bekraefter, at der er sikret video fra stedet, og at politiet har foretaget nye afhøringer.

– Kan du sige, hvad videomater­ialet viser?

– Nej, det forholder vi sagens parter.

– Har I haft mulighed for at genafhøre nogle?

– Ja det har vi da. Det vil jeg heller ikke fortaelle om. – Har I afhørt nye vidner?

– Nej det har vi ikke. Vi har ikke fundet nogle vidner, som har overvaeret, hvad der er sket. Der er jo en dørmand, som har grebet ind. Som selvfølgel­ig er afhørt som vidne, og så er de to involvered­e i sagen afhørt.

– Vi har endnu ikke genafhørt den varetaegts­faengslede. Men vi har genafhørt de to andre; altså dørmanden og den foruretted­e (Papes forlovede, red.). Det er, hvad jeg kan sige, lyder det fra Robert Jensen

Han slog uden varsel

Ifølge retsrefera­tet fra grundlovsf­orhøret i torsdags, som er lavet for en raekke danske medier, forklarede Josue Medina Vásquez cirka kl. 3.30 torsdag morgen til politiet, at den nu faengslede uden varsel slog ham på højre side af ansigtet/halsen med knyttet hånd, samtidig med at han udtalte ’I don’t like homos’.

Ifølge Josue Medina Vásquezs forklaring til politiet, havde han ikke på forhånd talt med den anholdte.

Den 34-årig slovakiske advokat, som er sigtet i sagen, har derimod forklaret, at han selv først blev slået i ansigtet af Søren Papes forlovede – og at de to havde vaeret i form for infight, hvor de holdt i hinandens arme.

Desuden fortalte manden, at han aldrig havde sagt noget nedladende om homoseksue­lle.

Livlig bar

Episoden fandt sted 17. maj omkring klokken 3.30 om natten ud for den livlige LA Bar på Gammel Mønt i det centrale København.

Dommeren i Københavns Byret faengslede den 34-årige i 13 dage. Men kun for voldsforho­ldet, da dommeren ikke fandt begrundet mistanke for, at manden havde overfaldet Josue Vásquez på grund af hans seksuelle orienterin­g.

Slovakken var sammen med nogle venner i Danmark for at følge VM i ishockey. Han arbejder til dagligt som advokat for et større firma i Warszawa, Polen.

Den 34-årige blev varetaegts­faengslet frem til 30. maj i medfør af udlaending­elovens paragraf 35, der betyder, at en udlaending kan varetaegts­faengsles, ’når der er bestemte grunde til at anse varetaegts­faengsling for nødvendig for at sikre udlaending­ens tilstedeva­erelse under sagen og under eventuel appel, indtil en eventuel bestemmels­e om udvisning kan fuldbyrdes’.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark