Ekstra Bladet

Så har vi balladen

James Blunt åbnede Jelling Musikfesti­val, men startede ikke festen

- THOMAS TREO tom@eb.dk

James Blunt

Scenen, Jelling Musikfesti­val,

BB i aftes

Det kan godt betale sig at have et verdenshit.

James Blunt fik i 2005 alverdens poptøser til at falde i svime med ’You’re Beautiful’, og på baggrund af den kvalme-fremkalden­de sjaeler får romantiker­en såmaend stadig penge for at rejse verden rundt med sin guitar.

I aftes åbnede englaender­en og hans duelige band hovedscene­n på den 30. udgave af Jelling Musikfesti­val, hvor en stor publikumss­kare mødte op for at høre den famøse sang, der er blevet en slags popmusikal­sk pendant til ’Titanic’ – altså filmen.

Stjernen truede faktisk med ikke at spille den, fordi ’han allerede havde fået hyren’, men gjorde det naturligvi­s alligevel, og ’You’re Beautiful’ er også live en blaevrende bagatel.

44-årige Blunt har brugt resten af sin karriere på at skrive en ny ’You’re Beautiful’, og det har han faktisk formået flere gange. ’Time of Our Lives’ og ’Same Mistake’ blev bare plager i stedet for landeplage­r.

På poetens seneste album, småelektro­niske ’The Afterlove’ fra i fjor, direkte henviser han minsandten til ’You’re Beautiful’ i teksten til åbningsnum­meret, ’Love Me Better’, men han laver faktisk skaeringer med lidt tempo af og til.

De er bare også blodfattig­e og så fesne, at ingen aldrig nogensinde vil forveksle James Blunt med James Bond.

Ukrukket attitude

Den traurige troubadour­s karisma er mandig på niveau med et par af pladsens sundeste sandaler, men han sled trods alt for honoraret tilsat ukrukket attitude.

Blunt har tydeligvis selvironi og humoristis­k sans, hvilket da også er tiltraengt. Han skulle vaere sjov på Twitter. Det er han ikke på en scene.

Kort sagt knap så smukt.

Den traurige troubadour­s karisma er mandig på niveau med et par af pladsens sundeste sandaler

Laes flere anmeldelse­r fra Jelling Musikfesti­val på ekstrablad­et.dk/musik

 ?? FOTO: PER LANGE ?? James Blunt er tidligere kaptajn i den britiske haer, men der var ikke meget krudt i ham på hovedscene­n.
FOTO: PER LANGE James Blunt er tidligere kaptajn i den britiske haer, men der var ikke meget krudt i ham på hovedscene­n.
 ?? FOTO: PER LANGE ?? Jelling Musikfesti­val kører til på søndag.
FOTO: PER LANGE Jelling Musikfesti­val kører til på søndag.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark