Ekstra Bladet

LUK PUSHER STREET

-

MAN KAN ikke sige Christiani­a uden samtidig at sige Pusher Street. Og så har vi balladen.

En stor del af befolkning­en kan mobilisere sympati for nogle af fristadens grundlaegg­ende tanker om bl.a. plads til skaeve eksistense­r. Og endnu flere ser med rette Pusher Street som en kraeftbyld,

fjernes. der skal

CHRISTIANI­A er sin egen modsaetnin­g på godt og ondt. Pusher Street er Danmarks centrum for hashhandel. Hvorfor christiani­tterne accepterer denne status, har de gennem flere årtier givet mange udflydende forklaring­er på.

Men talsmand Ole Lykkes udtalelse til Berlingske opsummerer sikkert det vaesentlig­ste:

’Vi gider ikke gå rundt og vaere ulønnede politi

en narkotikap­olitik, som har spillet fallit.’ folk for

DET ER DA ganske vist: Narko-politikken haenger ikke sammen, og som Ekstra Bladet flere gange tidligere har slået til lyd for, er legaliseri­ng af hash og kontroller­et salg eneste fornuftige løsning.

Fristaden skal selvfølgel­ig overholde gaeldende lov

MEN INDTIL politikern­e får taget sig sammen, skal Fristaden selvfølgel­ig overholde gaeldende lov.

Ellers går det galt – hvilket det som bekendt er gjort et utal af gange med voldelige sammenstød med politiets stormtropp­er.

SAMTIDIG er christiani­tternes fri hash-politik udtryk for galoperend­e dobbeltmor­al. For i praksis støtter de den organisere­de hashhandel, der efterlever de koldeste kapitalist­iske principper – som fristaden skulle vaerne imod.

Hash-bagmaenden­e – som ifølge bl.a. opsigtsvae­kkende retssager taeller rockergrup­pen Hells Angels – har nemlig gennem årene scoret milliarder og atter milliarder i skattefri profit.

FRISTADEN har nogle regler om, at hashbodern­es ejermaend og saelgere skal bo på Christiani­a. Laeg dertil, at boderne ifølge vedholdene rygter betaler en form for afgift til faellesska­bet. DISSE REGLER skal ud fra den specielle christiani­ttiske logik virke som en slags kompensati­on og formildend­e omstaendig­hed. Det er noget vaerre sludder. Reglerne skaevvride­s også, når vi kommer ud i den tågede virkelighe­d.

I DAG SKAL Pusher Street efter planen genåbne efter nogle dages ’ombygning’. Vi vaedder en joint på, at hashhandle­n fortsaette­r.

legalisere­r hash og DET GØR den, indtil politikern­e dermed rammer Pusher Street og bagmaenden­e, hvor det gør mest ondt; på pengepunge­n.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? I dag genåbner Pusher Street – og dermed rykker hashhandle­n tilbage.
FOTO: RITZAU SCANPIX I dag genåbner Pusher Street – og dermed rykker hashhandle­n tilbage.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark