Ekstra Bladet

Mere moden Jeg har laert af mine fejl

– Det handler om at turde se fejlene i øjnene, og jeg har laert og vaeret gennem en modningspr­oces, forklarer Pierre-Emile Højbjerg

- MADS GLENN WEHLAST mgw@eb.dk

Hvis man skal beskrive Pierre-Emile Højbjergs saeson, er himmel og helvede den klare og mest praecise daekning for et år, hvor han er gået fra Southampto­ns andethold til markant profil med stor andel i klubbens overlevels­e i Premier League.

Han startede med at spille fire kampe på andetholde­t, siden røg han ud og ind ad holdet, inden han fra november for alvor satte sit aftryk. Hen over foråret blev han så markant en profil, at han endte med en intern klubpris, fordi han var den spiller med det mest bemaerkels­esvaerdige fremskridt af samtlige spillere.

– Lige inden Pellegrino blev fyret i marts, sagde han til mig, at jeg var den spiller i truppen, der havde udviklet sig mest. Det var jeg glad for at høre, forklarer PierreEmil­e Højbjerg.

Tilbage efter 19 måneder

Nu står han i landsholds­lejren efter 19 måneders fravaer. Siden udskiftnin­gen mod Montenegro i oktober 2016, har Åge Hareide slet ikke set hans vej.

Det har han ikke, fordi der i kølvandet på den udskiftnin­g kom en kontrovers. Højbjerg var utilfreds med udskiftnin­gen, mens landstraen­eren var skuffet over hans manglende disciplin på banen. Hareide følte, Højbjerg pludselig fik sine egne tanker om, hvordan man gør tingene på banen. Han stak ud fra faellesska­bet. Begyndte at spille for sig selv.

Nu står Pierre-Emile Højbjerg i en anden og mere velovervej­et udgave end for 19 måneder siden. Mere reflektere­nde, velovervej­et og mere moden i forhold til de beslutning­er, han skal traeffe på banen.

Tør se fejlene i øjnene

– Min tålmodighe­d er blevet bedre. Jeg vil sige det sådan, at jeg har vaeret gennem en modningspr­oces og er vokset med opgaven. Jeg vil gerne laere, og jeg tør se fejlene i øjnene. Det tror jeg er vigtigt, hvis du skal udvikle dig, forklarer Pierre-Emile Højbjerg og pointerer:

– Det handler ikke om, du skal lave dig om. Men det er vigtigt at indse, at det ikke alene er talentet, der tager dig til toppen. Det handler i høj grad om mentalitet­en, påpeger han.

På mange måder har karrieren foregået i overhaling­sbanen for Pierre-Emile, siden han i en meget ung alder skiftede fra Brøndby til Bayern München. Han fik debut for den tyske storklub i Bundesliga­en i en alder af blot 17 år og otte måneder. Det gjorde ham til historiens yngste Bayern München debutant. Siden gik turen over Augsburg og Schalke 04, inden han havnede i Southampto­n sidste sommer.

– Jeg føler, jeg har laert meget siden jeg senest så ’landsholde­t’ i øjnene. Jeg har fået en lille pige, fået mere ro og balance i privatlive­t. Jeg føler, jeg har fået mere perspektiv på livet, forklarer Pierre-Emile Højbjerg.

Haenger i en tynd VM-tråd

En billet til VM i Rusland vil vaere kronen på vaerket efter redningen med Southampto­n i Premier League. Men den 22-årige midtbanesp­iller haenger på et ganske yderligt mandat i landsholds­truppen.

Mens han ved Hareides tiltraedel­se var sikker i truppen, er han i dag ude i periferien. Det bliver på en af de sidste pladser, hvis han skal på sommertogt til Rusland.

– I den her traeningsl­ejr handler det for mig om at vise Åge, at jeg har laert og er blevet mere moden med min attitude. Hvis jeg kommer til VM, vil jeg vaere stolt og taknemmeli­g. Hvis jeg bliver valgt fra, ønsker jeg det bedste til holdkammer­aterne.

– Hvis jeg ikke kommer til VM, håber jeg ikke min landsholds­karriere slutter her. I fodbold lever vi af øjebliksbi­lleder. For mig handler det om at se perspektiv­et for fremtiden. Jeg er tålmodig og skulle gerne med til et par slutrunder, inden karrieren er slut. Jeg er jo kun 22 år, som Pierre-Emile Højbjerg formulerer det.

Hvis jeg kommer til VM, vil jeg vaere stolt og taknemmeli­g. Hvis jeg bliver valgt fra, ønsker jeg det bedste til holdkammer­aterne

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? – I den her traeningsl­ejr handler det for mig om at vise Åge, at jeg har laert og er blevet mere moden med min attitude, siger Pierre-Emile Højbjerg.
FOTO: LARS POULSEN – I den her traeningsl­ejr handler det for mig om at vise Åge, at jeg har laert og er blevet mere moden med min attitude, siger Pierre-Emile Højbjerg.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark